METAXA lansează ANGELS TREASURE, o băutură premium dedicata iubitorilor de arome rafinate

Casa METAXA își deschide larg ușile pivnițelor pentru a ne dezvălui tainele unei băuturi unice în ce privește procesul de creație și măiestria cu care este obținută. Cu un mister bine păstrat în cramele distileriei aflat la baza creației sale, METAXA ANGELS’ Treasure vine ca un dar oferit tuturor iubitorilor de băuturi fine.

Creată de Maestrul Metaxa Constantinos Raptis, ANGELS’ Treasure este o băutură de o concentrație intensă, cu un gust fin și o subtilitate a aromelor specifică stilului Casei METAXA.

Peste tot in lume, distilatele lăsate la maturat în butoaie interacționează cu mediul din jurul lor. Prin procesul de evaporare, apa și alcoolul pe care îl conțin se strecoară prin porii butoielor. În condiții de umiditate, în mod natural alcoolul se evaporă mai repede și mai usor decat apa, lăsand băutura aflată în procesul de maturare cu o concentrație mai mică de alcool. Evaporarea din timpul maturării se numeste „Angel’s share’ – Partea Îngerilor".

În pivnitele Casei METAXA din Attica, procesul de maturare decurge altfel.

Povestea este unică, aproape magică. În Attica umiditatea este redusă iar temperaturile sunt moderate și stabile de-a lungul anului. Drept urmare, în mod surprinzator, Îngerii tratează distilatele într-un mod diferit.

Evaporand o cantitate mai mare de apă, Îngerii lasa în urmă un amestec mai concentrat și mai intens aromat. Licoarea rezultată are un conținut de alcool semnificativ mai mare față distilatele puse inițial în butoi. Astfel amestecul de vinuri Muscat și de distilate pretioase, selectate cu meticulozitate și lăsate la maturat timp de zeci de ani, se transforma intr-o băutură unică, diferită de oricare alta.

Lichidul de culoarea chihlimbarului este înnobilat de un parfum intens de coajă amară de portocale, fructe uscate, mirodenii, ciocolata, stejar, vanilie de Bourbon, gem de prune și imortele. Gustul este catifelat, mătăsos și complex iar notele de final sunt intense, cu un finish prelungit. Este mai mult decat un dar al Îngerilor. Este o comoară rară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod