Studiu Always: șapte din zece fete nu se simt încurajate să practice un sport*

Always® îndeamnă adolescentele de pretutindeni să nu renunțe la sport, prin parteneriate care le asigură accesul și sprijinul de care au nevoie pentru a Continua să Lupte #CaOFată.

De câte ori nu auzim comentarii negative despre fetele care fac sport, dar le lăsăm să treacă neobservate? Câte fete din jurul nostru au renunțat la practicarea unui sport, neavând alături pe cineva care să le îndemne să continue? Dacă aproape 7 din 10 fete simt că nu aparțin lumii sportului, nu este de mirare că jumătate dintre fete renunță la sport până la finalul pubertății.

Always intră în parteneriat la nivel global cu UN Women și Comitetul Olimpic Internațional cu misiunea de a schimba această stare de fapt, pentru că practicarea sportului ajută fetele să rămână încrezătoare.
La începutul acestei veri, Always® a deschis un nou capitol în misiunea sa de a opri scăderea încrederii în sine pe care fetele o resimt în perioada pubertății, prin încurajarea tuturor fetelor să facă sport și să Continue să Lupte #CaOFată. Sportul este un factor important în construirea încrederii în sine și, cu toate acestea, prea multe fete nu dispun de resursele, încurajarea ori accesul care să le ajute să continue să facă sport” a declarat Michele Baeten, Always Associate Director, Procter & Gamble.

Suntem foarte bucuroși că putem crea parteneriate semnificative care fac o diferență reala și încurajează fetele să continue să facă sport și să aducă în atenția tuturor faptul că sportul joacă un rol important în creșterea încrederii fetelor”.

Acțiunile din cadrul parteneriatului au început sâmbătă la Rio de Janeiro, Brazilia, unde Always ș-a luat angajamentul de a susține inițiativa UN Women și a Comitetului Olimpic Internațional, "O victorie duce la alta", care va ajuta 2500 de fete din Brazilia, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani să aibă acces la sport și la curriculumul de creștere a încrederii, ca parte a unui program-pilot de șase luni.

Aceste trei organizații se unesc pentru a-și atinge scopul comun de a investi în aptitudinile și în formarea fetelor pentru a sprijini o generație de femei mai puternice, mai încrezătoare și mai rezistente.

Curriculum-ul prezentat în program, dezvoltat de către partenerul UN Women, Women Win, și adaptat pentru programul olimpic în Brazilia, s-a dovedit a îmbunătăți drastic încrederea fetelor și înțelegerea sănătății sexuale și a drepturilor, finanțele și puterea economică a fetelor:

•    89% dintre fete au declarat că au aptitudini de lider comparativ cu 46% înaintea acestui program;
•    68% și-au îmbunătățit cunoștințele și înțelegerea problemei violenței de gen și 93% dintre fete știu unde să raporteze violența;
•    Aproximativ 80% dintre fete au o mai bună înțelegere a sănătății și drepurilor sexuale și reproductive și știu cum să prevină sarcina și bolile cu transmitere sexuală.


Acest anunț face parte din angajamentul brandului Always de a încuraja fetele să facă sport și să Continue Să Lupte #CaOFată.

Metodologie

*Studiul Always Confidence & Puberty Wave IV a fost realizat în SUA, fiind folosite paneluri Research Now la care au participat 1.514 de persoane. Studiul a fost derulat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.006 de femei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani și 508 de bărbați din aceeași categorie de vârstă. Sondajul a fost realizat în perioada 30 decembrie 2015 – 7 ianuarie 2016.

** Studiul Always Confidence & Puberty Wave III a fost realizat în SUA, fiind folosite paneluri Research Now la care au participat 1.800 de persoane (1.300 de femei cu vârste cuprinse între 16-24 de ani și 500 de bărbați din aceeași categorie de vârstă). Studiul a fost derulat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.000 de femei și 500 de bărbați, precum și pe un eșantion adițional de 150 de femei afro-americane și 150 de femei hispanice.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 aprilie 2015 - 8 mai 2015.

***Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost realizat folosind panelul Research Now, la care au participat 1.800 de persoane din SUA (1.300 de femei americane cu vârste cuprinse între 16-49 de ani și 500 de bărbați americani din aceeași categorie de vârstă). S-a utilizat un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.000 de femei și 500 de bărbați, precum și un eșantion adițional de 150 de femei afro-americane și 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat în perioada 5 decembrie 2014 - 12 decembrie 2014.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod