Ce trebuie exercitii trebuie sa faci pentru a crește masa musculară?

Aspectul corpului este îmbunătățit considerabil atunci când ai musculatura lucrată. Antrenamentele sportive îi ajută pe bărbați să fie mai atletici, mai puternici, iar pe femei să aibă o musculatură mai fermă, fără celulită. Ce trebuie să facem, în afară de mișcare, pentru a crește masa musculară? Ce trebuie să mâncăm? Cum și cât? Specialiștii de la Bodyshape, centrul de transformare corporală din București unde au slăbit mii de români, explică în ce mod influențează sportul și alimentația formarea mușchilor și oferă recomandari practice pentru dezvoltarea masei musculare.

“Muschii ne ajută organismul sa consume nutrienții ingestați și să avem un control mult mai bun al nivelului de insulină din sânge.
Pe măsura ce înaintăm în vârstă, nivelul hormonilor esențiali ai organismului, inclusiv testosteronul, scade și la fel se întâmplă și cu masa musculară. Pentru a te menține puternic, indiferent de vârstă, trebuie să păstrezi masa musculară lucrată. Mușchii devin mai puternici atunci când îi solicităm, de exemplu, prin efortul intens de la sală și prin exerciții pe intervale de intensitate ridicată și cu greutăți. Persoanele care aleg să consume mai puține calorii dar nu fac exerciții de rezistență vor slăbi, dar kilogramele rămase nu se distribuie uniform deoarece scade nu doar grăsimea, ci și masa musculară.
De aceea este ideal să ai un regim alimentar echilibrat și un program eficient de antrenamente efectuate la sala de fitness.

Ce mâncăm atunci când facem sport? Consumă suficiente proteine în fiecare zi (1.5 – 2 g per kilogram de greutate corporală): carne de pui, de curcan sau pește, ouă, produse lactate, quinoa, mazăre, linte. Introdu în dieta ta grăsimile sănătoase, care conțin Omega 3: nuci, migdale, semințe chia, de susan sau de dovleac, ulei de măsline.  Consumă suficiente calorii zilnic, pentru a avea energia necesară efectuării antrenamentelor menite să dezvolte masa musculară.
Carbohidrați? Da! Optează pentru cei complecși, proveniși din surse integrale, care nu sporesc nivelul glicemiei și care îți vor asigura nivelul de energie de care ai nevoie: orez brun, mere, afine, grepfruit, cartofi fierți, fasole.  Procesul de transformare corporală poate fi greoi dacă nu te încarci cu ambiție și cu o atitudine pozitivă. Așa că depășeste barierele psihice, dezvoltă un mindset de învingator si nu vei mai da startul antrenamentelor gândindu-te că nu vei reuși. Din contra, vei fi mereu nerăbdător să te antrenezi și să observi rezultatele care nu vor întârzia să apară.
Așa au procedat miile de persoane care au făcut antrenamentele Bodyshape alături de noi și au ajuns să slăbească și să aibă o siluetă atrăgătoare!
”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod