Colecţia DELAKTIG, creată în colaborare cu designerul Tom Dixon, ajunge în magazinul IKEA din Bucureşti

Inspirată de modul actual de viață și de comunitatea de hacking din jurul IKEA, DELAKTIG, o nouă colecție realizată în colaborare cu designerul britanic Tom Dixon, este disponibilă în magazinul IKEA din București începând cu 1 februarie.

Noua colecție include canapele și fotolii care pot fi adaptate și personalizate mai mult ca oricând. DELAKTIG aduce acessorii suplimentare, precum spătare, cotiere, o masă anexată și o lampă. Piesele de mobilier pot fi combinate în mai multe moduri, pentru a se potrivi diferitelor activități și stiluri de viață.

Prin colecţia DELAKTIG, Tom Dixon și IKEA au dorit să schimbe standardele producției de canapele de astăzi. Printre caracteristicile noilor produse se numără aspectul, accesibilitatea, durabilitatea și designul democratic.

DELAKTIG, care înseamnă „a fi implicat” în suedeză, este o „platformă pentru viață” care îi inspiră pe oameni să-și creeze propriile soluții de amenajare. Este o bază de canapea sau fotoliu cu funcționalități multiple, prin adăugarea de perne, mese laterale, lămpi și tăblii în funcție de nevoia fiecărui moment. „Lumea se schimbă”, spune James Futcher, Creative Leader IKEA of Sweden, „și, poate, canapeaua convențională nu mai este potrivită pentru modul în care oamenii trăiesc astăzi”.

Colecția a fost creată pentru soluții mai bune într-o lume modernă și activă.
Versatilitatea produselor te ajută să te adaptezi momentelor spontane din viața de zi cu zi: fie pentru maratonul de lectură de la final de săptămână, fie pentru o întâlnire cu familia și prietenii. „Produsele DELAKTIG vor fi un succes și dacă oamenii vor continua să le adapteze continuu pe măsură ce au loc schimbări în viața lor de zi cu zi de acasă”, spune Tom Dixon.

În procesul de colaborare dintre IKEA și Tom Dixon au fost implicați și 75 de studenți ai Colegiului Regal de Artă, Parsons School of Design și Universitatea Musashino, care au participat la procesul de co-creație.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod