L’Oréal Professionnel luptă împotriva AMS

Dezvoltat împreună cu ONG-ul Global Alliance for Musculoskeletal Health, programul „L’Oréal Professionnel împreună cu voi împotriva AMS” este conceput pentru a ajuta coaforii să reducă prevalența acestei probleme cruciale la locul de muncă. De la începutul anului 2016, peste 2.300 de coafori din România au fost instruiți datorită unui program de exerciții de 15 minute, implementat în toate modulele educaționale ale brandului. Până la sfârșitul anului, 431.000 coafori din toată lumea vor fi de asemenea instruiți.

Pentru a își duce mai departe angajamentul, L’Oréal Professionnel a lansat o nouă aplicație mobilă gratuită „15’ Coach”, pentru a ajuta coaforii să prevină AMS și să monitorizeze impactul programului asupra sănătății lor. AMS reprezintă 75% dintre problemele de sănătate legate de locul de muncă în rândul coaforilor.

Coaforii sunt deosebit de expuși la AMS.

Statul în picioare la salon ore în șir, gesturile repetitive și pozițiile neadecvate în timpul șamponării, coafării sau uscării cu foehnul pot duce la dureri severe de spate și de gât și la sindromul de tunel carpian, care afectează mâinile și încheieturile. Gratuită pentru utilizatorii Apple și Android, aplicația „15’ Coach” este disponibilă în 8 limbi (engleză, franceză, germană, spaniolă, portugheză, rusă, chineză și portugheză braziliană). Programul începe cu o serie de întrebări pentru a evalua gradul de durere simțită în mai multe părți esențiale ale corpului: gât, încheieturi, genunchi etc. Utilizatorii sunt rugați să completeze aceste date regulat, pentru a-i permite unei organizații independente să măsoare impactul programului asupra sănătății lor. Sesiunile de exerciții au 5 minute de încălzire pentru a pregăti mușchii la începutul zilei, 5 minute pentru a învăța pozițiile corecte și 5 minute de stretching la sfârșitul zilei.


Programul L’Oréal Professionnel împreună cu voi împotriva AMS arată că, în calitate de parteneri pe termen lung ai coaforilor, ne propunem să le îmbunătățim condițiile de lucru și să ne asigurăm că trăiesc mai bine. Credem cu tărie că noua aplicație mobilă 15’ Coach va avea un impact semnificativ și va ajuta la prevenirea AMS în rândul coaforilor”, spune Marion Brunet, General Manager Internațional L’Oréal Professionnel.

„În România suntem dedicați partenerilor noștri coafori, iar obiectivul nostru principal este să îi ajutăm să aducă mai multă valoare în ceea ce fac. Bunăstarea lor are un impact direct asupra activității lor, acesta este motivul pentru AMS este o preocupare reală pentru noi. În acest sens, am mers un pas mai departe decât a le aduce pur și simplu la cunoștință, așa că ne-am implicat în a-i ajuta să prevină această stare, oferindu-le o rutină un ușor de urmat
”, a declarat Ruxandra Găbudean, Director General al Diviziei de Produse Profesionale din cadrul L’Oréal România.


„Global Alliance for Musculoskeletal Health are obiectivul de a combate AMS la nivel mondial, așa că ne bucurăm să fim partenerii L’Oréal Professionnel pentru a aborda această problemă majoră în rândul coaforilor. Programul va permite colectarea de date pentru a înțelege mai bine AMS, pentru a evalua impactul tangibil al programului și pentru a-l ajusta dacă este necesar. În plus, credem cu tărie că va contribui la creșterea gradului de conștientizare a acestor probleme, care merg dincolo de comunitatea coaforilor și afectează sau vor afecta majoritatea adulților, fiind cea mai răspândită cauză a dizabilităților din lume”, spune profesorul Anthony Woolf, reumatolog și Președinte Global Alliance for Musculoskeletal Health.

L’Oréal Professionnel, lider global în categoria brandurilor comercializate în saloane, face parte din Grupul L’Oréal. Grupul L’Oréal și-a asumat angajamente ambițioase de sustenabilitate pentru anul 2020 prin programul „Sharing Beauty With All”.
Ca parte a acestor angajamente, fiecare brand L’Oréal și-a asumat evaluarea zonelor în care are cel mai mare impact social și de mediu. Programul „L’Oréal Professionnel împreună cu voi împotriva AMS” face parte din această ambiție globală de a împărtăși succesul cu părțile implicate și de a aduce un impact pozitiv în societate. Mai multe detalii despre program și mărturiile coaforilor, pe pagina de YouTube.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod