"Atunci cand una din mamele noastre este la pamant, mii de alte mame o ridica de jos in cateva minute, o sprijina, o inteleg." - Atena Boca

Atena Boca este Fondatorul comunitatii LaPrimulBebe. A pornit în urmă cu cinci ani de la un grup pe Facebook cu 10 mămici şi am ajuns acum la 40.000 de mame şi 17 filiale locale în toată ţara. Atena Boca a lucrat în imobiliare şi în prezent este partener într-o companie de real-estate. Despre cum a luat nastere aceasta comunitate, care este scopul acesteia si ce sfaturi ofera viitoarelor si actualelor mamici, vorbeste deschis intr-un interviu acordat pentru cititoarele eva.ro.

Cum ti-a venit ideea infiintarii unei comunitati pentru mame - LaPrimulBebe?

Crearea comunitatii LaPrimulBebe a venit din nevoia mea de a fi ascultata, inteleasa si sustinuta. Atunci cand fiul meu avea doar trei luni am trecut printr-o perioada extraordinar de grea. Nu imi imaginasem niciodata ca a avea un copil presupune atatea schimbari, de la cele mai banale la cele mai profunde. Doar toata lumea facea copii, nu? Ce putea fi atat de greu, imi spuneam. Ei bine a fost foarte greu.
Am creat un grup in care am adaugat zece prietene gravide sau care nascusera de curand. In acest mod puteam sa imi iau informatii mai usor, de la surse de incredere, fara sa fie nevoie sa vorbesc la telefon ci doar butonand.

Ceea ce era mult mai usor de facut, cu un bebelus alaptat aproape non-stop in brate.

Se mai numeste si "comunitatea mamelor educate"?

Tinem foarte mult la sloganul nostru, deoarece exprima foarte concis ce fel de oameni ne dorim alaturi. Oameni cu studii, mame independende financiar, preocupate de cariera, deschisi la minte si la feedback. Adica oameni asemanatori noua, de la care sa putem invata si alaturi de care sa ne putem dezvolta. Am inteles ca mamele preocupate de cariera sunt cele care au nevoie de foarte mare sprijin in prima perioada dupa nastere.

Care este ideea de baza a comunitatii LaPrimulBebe si ce are ca scop principal?

Misiunea noastra este aceea de a sprijini mamele la inceput de drum prin acces la o platforma online de networking foarte atent selectata, in care se impartasesc 24h experiente si informatii valoroase. De asemenea acces la Academia LaPrimulBebe, adica la o serie de evenimente care intr-un an te duc din punctul zero al alaptarii, te trec prin psihologia cuplului dupa ce apar copii, prin nutritie, prin prim ajutor si se finalizeaza cu tehnici de parenting echilibrat. Viziunea noastra este ca in urmatorii 10 ani sa sprijinim doua milioane de copii, care sa traiasca in familii mai echilibrate si datorita sprijinului pe care noi il oferim parintilor lor.

Organizati si evenimente, licitatii caritabile.

Aveti un succes notabil in urma acestora...Care este secretul?

Comunitatea este secretul. O comunitate in care se ofera valoare adevarata si care leaga oamenii pe niveluri profunde, o comunitate cu reguli blande dar ferme, cu respect, empatie, contributie. Avem zeci de povesti in care oameni care nu s-au vazut niciodata s-au sprijinit in moduri in care doar familia o poate face. Licitatiile noastre umanitare sunt umanitate in forma pura. Insa in afara lor suntem martorii tacuti a sute de gesturi de bunatate.

Cum va sustineti, ca organizatie?

Fundraising si parteneriate publicitare cu companii ce isi doresc expunere intr-o comunitate extraordinar de activa si in evenimentele noastre, in care sute de parinti ne calca pragul de fiecare data. Pregatim insa si produse comerciale care sa ne ajute sa ne auto sustinem.


Ce varste au copiii tai? Sunt norocosi cu o mama atat de implicata.

Cinci ani si opt luni. Sunt norocosi pe de-o parte pentru ca au un exemplu de om care isi urmeaza drumul si pasiunile. Dar acest lucru vine la pachet cu mai putin timp impreuna. More light, more shadow. Am inteles demult ca eu sunt fericita atunci cand imi urmez calea. Si ar fi trist sa traiesti in casa cu un om nefericit.

Pe cand baiatul tau avea doar 2 ani, ai urcat pe Kilimanjaro.

Povesteste-ne un pic despre aceasta experienta. De unde a pornit aceasta idee? Nu ti-a fost teama, fiind deja mama si avand o responsabilitate in plus?

Imi doream de foarte multi ani sa ajung acolo si cand prietena mea mi-a propus experienta am stiut ca acela era momentul. A fost calatoria vietii mele din multe puncte de vedere. Nicicand nu am fost mai aproape de mine. Sigur ca mi-a fost teama. Pana la urma, mor oameni pe acel munte. Fiecare organism reactioneaza diferit la lipsa de oxigen. Eu cred insa ca evolutia incepe in afara zonei de confort. Si mie imi place acest drum al evolutie, cu tot ce vine el la pachet.

Care sunt punctele forte ale comunitatii
La primul bebe?

Autenticitatea, bunul-simt, empatia, umanitatea, sprijinul la orice ora din zi si din noapte, fapte si nu doar vorbe.

Cand ai timp si pentru cei doi copii, si pentru soț, comunitate? Cum reusesti sa le imparti?

Am perioade mai pline si perioade mai putin pline. Scriu enorm. Am scris pentru comunitate mii de texte. Asa m-au vazut, m-au inteles si s-au identificat cu starile mele miile de mame care ne sunt alaturi. Scriu mult noaptea. Imi place noaptea. Este prietena mea de nadejde. In rest imi fac programul singura ceea ce este un avantaj pentru toata lumea.

Ce afla mamele in plus, de la comunitate, fata de alte site-uri specializate in parenting?

In ziua de astazi aproape orice informatie este la un buton distanta.

Mamele noastre, asta poate este diferit. Un grup de oameni auto-didacti care citesc mult si impartasesc ceea ce citesc, cu surse. In rest rapiditatea cu care primesti un raspuns la orice ora din zi si din noapte. Atunci cand una din mamele noastre este la pamant mii de alte mame o ridica de jos in cateva minute, o sprijina, o inteleg.

Ce le transmiti proaspetelor mame, aflate la inceput de drum, care doresc informatii de calitate? Unde va pot gasi?

Sa verifice orive informatie de la oricine. Sa nu ia de bun nimic. Pe noi ne pot gasi cautand pe Facebook si dand join grupurilor La primul bebe. Avem comunitati peste tot in tara La primul bebe, Brasov, Sibiu, Constanta, Cluj, Iasi, Galati si Braila, Iasi, Arad, Buzau, Craiova.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod