A trecut de la cursele de raliu la un business cu flori

Dupa cum singura marturiseste, Iulia Nastase, o tanara in varsta de 25 ani, a renuntat la cursele de raliu si a hotarat sa-si urmeze visul. In urma cu putin timp si-a deschis un studio de creatie floarala, Fleur couture, unde implineste in fiecare zi visele viitoarelor mirese si nu numai.

Cand spui cuvantul “flori”, la ce te gandesti?  

Ma gandesc la gradina imensa de trandafiri a bunicii din Snagov, in care mi-am petrecut cea mai mare parte a copilariei. Pentru mine acest cuvant este sinonim cu fericire si perfectiune.

Cum te-ai hotarat sa faci cariera din acest domeniu?

Intr-una din calatoriile mele in Kenya, am avut ocazia sa vizitez o ferma de trandafiri si am fost absolut vrajita de frumusetea locului si starea de fericire care m-a cuprins.

Cei de la ferma mi-au prezentat niste soiuri hibrid de care nici nu aveam habar ca exista si atunci mi-am spus ca trebuie sa avem si in Romania acele frumuseti. In momentul de fata, avem contracte de exclusivitate cu cele mai reputate ferme din Kenya, aflate la altitudini de peste 2000m, care ofera trandafirilor lumina soarelui si temperaturi optime de dezvoltare. Mai apoi, am dezvoltat parteneriate si cu ferme din Ecuator, Columbia si Thailanda

Stim ca ai lucrat o perioada in industria raliurilor de masini. Cum a fost trecerea de la raliuri la flori?

Desi pare ciudat, pentru mine a fost o trecere fireasca fiindca mi-am luat portia de adrenalina cat pentru o viata intreaga si am decis ca este momentul sa-mi urmez pasiunea pentru flori si inclinatiile artistice.

Cumva, background-ul meu, mi-a dat curajul necesar sa am incredere ca pot sa-mi realizez visul si sa fac din el un business profitabil.



Cum decurge o discutie pentru planificarea unei nunti? Ce ar trebui sa stie viitorii miri inainte de a veni la o intalnire cu tine?
Discutiile cu clientii decurg intr-o maniera  relaxata si degajata. Sunt o persoana foarte volubila asa ca ajungem sa dezvoltam foarte rapid o relatie de prietenie. De obicei, au o idee asupra ceea ce isi doresc, imi dau cateva repere de stil si cromatica iar apoi se lasa pe mana mea. Cred ca cel mai important este ca mirii sa stie foarte exact bugetul alocat, apoi putem gasi solutii.

Da-ne cateva exemple de elemente originale pe care le folosesti si care nu se incadreaza in lista cliseelor decoratice (lumnari, fluturi, scoici etc.)

Imi place sa integrez fructe in aranjamentele florale, desi poate fi destul de riscant daca nu stii care sunt fructele cu emisii de etilena.

De exemplu, un aranjament in care integrezi lamai sau portocale, poate arata spectaculos, dar nu va rezista mai mult de 2-3 zile din cauza acestui gaz care este folosit pentru coacerea rapida a fructelor. Lucrez mult cu lily grass, imi place sa creez asimetrii cu ajutor ei, si folosesc elemente din natura drept suport pentru aranjamente, cum ar fi nuci de cocos, scoarta de copac, frunze tropicale uscate.

Exista trenduri floristice? Daca da, care sunt acestea pentru primavara-vara 2017?

Personal nu cred in trenduri, consider ca un eveniment trebuie sa reprezinte 100% protagonistii sai. Intr-adevar, Pantone dicteaza cumva tendintele in materie de cromatica, anul acesta Grennery fiind culoarea anului, avem multe cereri in acest stil, cu verdeata din abundenta.

Ce face Fleur Couture cand nu este sezon de nunti?

Pe langa evenimentele corporate si alte evenimente private care nu tin seama de sezon,  avem contracte permanente de decor floral cu locatii precum Isoletta, Geta Voinea, clinici, hoteluri.
In timpul liber, atat eu cat si colegii mei, iubim sa calatorim in locuri exotice, in cautare de inspiratie si inovatie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod