STUDIU: Alcoolul şi carnea stimulează fertilitatea masculină. Cafeaua o inhibă

Cafea inhibă fertilitatea masculină, relevă studiul citat


Prin comparaţie, 8,4% dintre fumători au prezentat forme moderate sau severe de disfuncţie erectilă şi au raportat niveluri de satisfacţie sexuală mai scăzute decât nefumătorii, relevă studiul citat de Mediafax.

Totuşi, nu toate băuturile alcoolice au un impact pozitiv. Între 2007 şi 2013, bărbaţii care au urmat tratamente contra infertilităţii la Massachusetts General Hospital au fost chestionaţi în legătură cu dietele lor de dinainte de tratament, incluzând întrebări despre consumul de alcool şi cafea.

Analiza datelor a evidenţiat faptul că acele cupluri în care partenerul masculin consumă peste 265 de mililitri de cafea pe zi (trei ceşti) au cu 50% mai puţine şanse de a obţine o sarcină viabilă în comparaţie cu familiile în care bărbaţii consumă mai puţin de 88 de mililitri de cafea pe zi.

De asemenea, cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California au descoperit că bărbaţii vegetarieni au o spermă cu o concentraţie şi o mobilitate considerabil mai mici decât aceia care consumă carne.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod