Sănătate. Ce trebuie să faci pentru a îngriji un dinte fără nerv?

Modul în care mușcăm influențează puternic sănătatea dinților


- Muşcătura/ ocluzia

"Cei mai mulţi dintre noi nu avem o muşcătură corectă, ceea ce duce la o distribuire incorectă a forţelor masticatorii şi de aici încă un motiv pentru îmbrăcarea dinţilor devitali. "Imaginaţi-vă că aveţi un dinte devital într-o zonă laterală unde deja vă lipseşte un dinte vecin acestuia. Ce credeţi că se va întâmpla? Dintele devital va prelua şi funcţia celui lipsă, ceea ce înseamnă o suprasolicitare care creşte şansele de fractură şi de pierdere a dintelui devital.

Chiar dacă nu ne lipseşte niciun alt dinte, noi nu muşcăm pe dinţii vecini, aşa cum ar trebui, în axul lor, ci pe unul muşcăm punctiform, pe unul deloc şi pe cel devital e toată forţa. Cred că e destul de evident care va fi rezultatul, nu?", adaugă dr. Andra Custura.

Cu aceste informaţii, pacienţii pot lua decizia corectă în funcţie de ceea ce îşi doresc: viaţă mai lungă a dinţilor, estetică, protejarea lor şi a dinţilor vecini sau pot lăsa dinţii în voia sorţii.
Este şi aceasta o opţiune. Important este ca pacientul să fie conştient de consecinţe şi să-şi asume responsabilitatea pentru decizia sa.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod