5 alimente pe care să le eviţi dacă vrei un zâmbet sănătos

Unul dintre secretele unui zâmbet sănătos constă în alimentele pe care alegem să le includem în mod obișnuit în regimul nostru zilnic.
Bineînțeles că periajul dentar regulat, corect efectuat precum și utilizarea aței dentare, rămân cele mai eficiente moduri de a ne proteja dantura împotriva cariei dentare și a bolii parodontale. Însă, și o dietă alimentară corectă ne ajută să ne păstrăm zâmbetul strălucitor și gingiile sănătoase.

Medicul implantolog dr. Taner Chemal explică faptul că ”regimul alimentar echilibrat, bogat în substanțe nutritive dintre care amintim vitamina C, vitamina D, calciul și altele este esențial pentru sănătatea orală”.
Astfel, domnul doctor descrie care sunt alimentele ce trebuie evitate pentru a avea o dantură sănătoasă și strălucitoare:


1. Băuturile dulci

Atunci când bacteriile din gură descompun zaharurile simple se produc acizi. Acizii demineralizează smalțul dentar și permit formarea cariei dentare. Toate băuturile răcoritoare, inclusiv fresh-urile din fructe constau aproape în întregime din zaharuri simple. Dacă mai sunt și acidulate (carbogazoase), concentrația dăunătoare de acizi va crește și mai mult.
Sunt studii făcute de Asociația Dentară Americană care demonstrează caracterul nociv al acestor băuturi asupra smalțului, pe primul loc clasându-se cele utilizate de sportivi.

2. Dulciurile

fie că vorbim de bomboane sau prăjituri, acestea au o mare concentrație de zahăr rafinat ceea ce duce la creșterea fulminantă a nivelului de acizi din gură. Bomboanele, în special cele gumate, jeleurile, rahatul sunt cele mai periculoase deoarece acestea aderă puternic de suprafața dinților și a lucrărilor dentare, îngreunând foarte mult misunea „curățătoare” a salivei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod