5 alimente pe care să le eviţi dacă vrei un zâmbet sănătos

3. Alimentele bogate în amidon

Amidonul este un component al alimentelor care ridică foarte mult concentrația de acid din cavitatea orală. Se găsește din belșug în pâine, produsele de patiserie, pastele făinoase, orez sau cartofi. Cu cât amidonul din aceste alimente este mai procesat, cu atât va provoca un nivel mai mare de acizi în gură. Amidonul negătit din legume nu pune în pericol smalțul dentar.

4. Cerealele „gata preparate” pentru micul dejun

Amestecul de zahăr și amidon din compoziția acestora le conferă un caracter nociv pentru smalțul dentar. Ca și în cazul produselor de patiserie care conțin zahăr și amidon procesat sunt lipicioase și  aderă de dinți funcționând ca un magnet pentru placa bacteriană.

5. Cafeaua, ceaiul și vinul roșu

Îndulcite, acestea ridică nivelul de acizi din gură slăbind smalțul dentar. Sorbirea lor lentă le face și mai periculoase, deoarece determină valori ridicate ale acizilor pentru o lungă perioadă de timp.
Totodată, aceste băuturi pătează dinții.

Medicul dentist Dr. Taner Chemal cu competență în implantologie orală și cu peste 15 ani de experiență în reabilitări simple și complexe cu implant dentar este fondatorul clinicilor Implantodent (www.implantodent.ro).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod