Suplimentele alimentare cu multivitamine cresc riscul de cancer

Spre surprinderea cercetătorilor, suplimentele nutriţionale au ridicat riscul de apariţie a cancerului atunci când subiecţii studiului au depăşit cu mult doza reomandată

De asemenea, acidul folic este considerat responsabil, potrivit altor studii, de creşterea numărului de polipi din colon. Deşi în mare parte aceşti polipi nu pun probleme de sănătate, unii dintre ei pot deveni canceroşi.

În cazul bărbaţilor, mai multe studii au arătat că suplimentele cu vitamina E sunt asociate unui risc crescut de cancer, iar o cercetare a arătat că poate dubla riscul de cancer de prostată, relatează Mediafax.

În cele din urmă, am descoperit că administrarea de extra vitamine şi minerale face mai mult rău decât bineTim Beyers
Femeile care luau suplimente nutriţionale bogate în vitamina E prezentau un risc cu 20% la sută mai mare de a suferi de cancer mamar, comparativ cu cele care nu luau suplimente.

"Acest lucru nu înseamnă că oamenilor trebuie să le fie teamă să ia vitamine şi minerale.
Dacă sunt administrate în doze corecte, multivitaminele sunt bune pentru organism"
, a spus Tim Byers.

În aceste condiţii, cei mai mulţi oameni ar trebui să poată să atingă dozele zilnice recomandate de vitamine şi minerale adoptând o dietă sănătoasă. Astfel, oamenii nu au nevoie să ia pastile zilnic şi ar trebui să înceteze să mai cheltuiască banii pe aceste suplimente.

"În cele din urmă, am descoperit că administrarea de extra vitamine şi minerale face mai mult rău decât bine", a mai spus Byers.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod