Studiu: Sucurile dietetice ar putea provoca demență și accident vascular

Folosiți pe scară largă de mulți ani, îndulcitorii artificiali sunt în continuare un subiect controversat.
Principalul motiv de îngrijorare a fost acela că îndulcitorii artificiali folosiți în băuturile dietetice ar putea cauza cancer, dar studiile efectuate de-a lungul anilor nu au confirmat aceste temeri.

Însă un studiu recent efectuat de oamenii de știință americani a ajuns la concluzia că există o legătură între sucurile dietetice, care conțin îndulcitori artificiali, și afecțiuni precum demență sau accident vascular cerebral (AVC), potrivit womenshealthmag.com.

În cadrul studiului, cercetătorii au monitorizat riscul de accident vascular cerebral pentru 3000 de pacienți și riscul de demență pentru alți 1500.
Au descoperit astfel că persoanele care consumă băuturi ce conțin îndulcitori artificiali aveau un risc mai mare de a face un accident vascular cerebral sau de a fi diagnosticați cu Alzheimer în decursul a zece ani.

Cei care au băut în fiecare zi una sau mai multe băuturi cu îndulcitori artificiali au fost de trei ori mai predispuși să sufere un accident vascular ischemic, forma cel mai des întâlnită de accident vascular cerebral, care apare atunci când un cheag de sânge blochează circulația sanguină către creier.
De asemenea, au fost de trei ori mai predispuși de a fi diagnosticați cu Alzheimer decât cei care nu consumă băuturi dietetice.

Oamenii de știință au avertizat însă că studiul a fost efectuat pe un grup restrâns de persoane și nu poate stabili relația cauză-efect. "Studiul nostru demonstrează nevoia de a realiza mai multe cercetări în această zonă ținând cont de frecvența cu care sunt consumate băuturile îndulcite artificial", susține Matthew Pase, cercetător în cadrul departamentului de neurologie al Universității Boston, citat de Agerpres.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod