Studiu: dieta imbatraneste tenul

Slabeste 4,5 kilograme si vei imbatrani cu 4 ani, potrivit unui studiu recent.
Cercetatorii americani au descoperit acest lucru dupa ce au monitorizat timp de doi ani indicele de masa corporala a 200 de perechi de gemene identice, informeaza Telegraph.co.uk. De asemenea, statutul marital are o influenta asupra procesului de imbatranire, rezultatele aratand ca femeile divortate arata mult mai in varsta decat cele casatorite sau singure.

"Sora geamana care este divortata arata cu aproape doi ani mai in varsta decat cealalta care este casatorita", spune dr. Bahaman Guyuron, coordonatorul studiului care va incepe si un studiu pe gemeni identici de sex masculin pentru a verifica daca dieta are acelasi efect.

Un alt factor care contribuie la imbatranirea tenului este depresia, la care se mai pot adauga fumatul, consumul exagerat de alcool si bronzatul.
Consultantii in chirurgie plastica avertizeaza asupra riscului de imbatranire prematura in cazul persoanelor care urmeaza cure de slabire repetate.

Daca in majoritatea cazurilor, tenul incepe sa-si piarda elasticitatea dupa varsta de 38 de ani, persoanele care tin cure de slabire drastice si frecvente vor incepe sa-si faca griji mult mai repede in aceasta privinta. "Cei care incearca sa se mentina la o anumita greutate corporala vor remarca semnele imbatranirii mult mai repede si mai accentuat in comparatie cu cei care nu urmeaza diete alimentare", explica dr.
Grover, chirurg plastician la Spitalul King Edward VII din Londra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod