Medicii si Ministerul Sanatatii au cazut la pace

Dupa ce au intrat de dimineata la negocieri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, medicii de familie au ajuns la un acord in privinta prevederilor privind Contractul cadru pe 2009.
In urma asigurarilor primite de la ministrul Sanatatii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ca bugetul alocat medicinei primare va fi redus cu 12% (si nu cu 40%), medicii de familie au hotarat sa renunte la proteste.

Medicii au semnat un protocol prin care se angajeaza ca vor semna contractul cadru, care va intra in vigoare miercuri.

Discutiile au pornit de la bugetul cu 40% mai mic fata de anul trecut, medicii de familie refuzand sa semneze contractul cadru pe 2009, precum si alte masuri initiate de Ministerul Sanatatii.

Contractul-cadru este, practic, cel mai important document din sistemul de sanatate in care sunt stabilite, anual, conditiiile contractarii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale.
Contractul-cadru de anul acesta cuprinde cele mai multe elemente de noutate in privinta prescrierii medicamentelor, a relatiei contractuale dintre casele de asigurari de sanatate si furnizori, dar si in cadrul medicinii primare si profilactice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod