Studii incurajatoare in domeniul artrozei


Boala artrozica tratata intr-o stare incipienta cu medicamentul potrivit se poate ameliora, conform celui mai recent studiu desfasurat in tara noastra de compania farmaceutica Walmark.

In perioada martie-noiembrie 2005, sub indrumarea Ruxandrei Ionescu, doctor de medicina interna si reumatologie, s-a desfasurat la Spitalul Clinic "Sf Maria" din Bucuresti un studiu terapeutic pe o paleta de 56 de pacienti.

Pe parcusul celor 6 luni s-a evaluat eficienta si siguranta in administrare a celui mai nou supliment alimentar din gama sa, ArtroStop Rapid.
In principal, a fost urmarita evolutia simptomelor pacientilor, cum ar fi durerea articulara la repaus si la mobilizare sau intepenirea articulatiilor dimineata la trezire. Paralel cu administrarea ArtroStop Rapid, cei 56 de pacienti au urmat si un tratament antiinflamator.

"Dupa 3 luni de administrare a suplimentului a fost constata o imbunatatire semnificativa a tabloului clinic al bolii artrozice. Efectele benefice ale terapiei cu ArtroStop Rapid au fost si mai evidente dupa 6 luni de utilizare a produsului, procentul cazurilor ameliorate semnificativ ajungand la 88%", a declarat Ruxandra Ionescu, in cadrul conferintei de presa care a avut loc miercuri, 8 februarie.


Aceasta a subliniat ca suplimentul natural nu are efect in cazurile avansate ale bolii, astfel explicandu-se cei 7% dintre pacienti a caror stare s-a agravat dupa cele 6 luni. Starea a 5% dintre subiectii studiului a ramas aceeasi pe toata perioada studiului. Ruxandra Ionescu a precizat ca "folosirea suplimentului natural a redus considerabil si consumul de antiinflamatori nesteroidieni".

Artroza este o boala generativa articulara, care survine inevitabil cu varsta si se intalneste mai frecvent in randul femeilor decat la barbati.
In caz de artroza, cartilajul dispare de pe suprafata atriculara, distrugandu-se astfel toate structurile articulare.

Substantele active din ArtroStop Rapid, glucozaminul sulfat si condroitinul sulfat contribuie tocmai la regenerarea si consolidarea cartilajelor articulare. Durerile articulare asociate acestei boli sunt ameliorate prin cea de a treia substanta activa continuta de ArtroStop Rapid, extractul standardizat din coaja arborelui Boswelliia seratta, Boswellin.

Astfel de studii terapeutice ca acela efectuat la spitalul clinic Sf Maria din capitala sunt desfasurate in momentul de fata de compania Walmark in tari precum Ungaria si Cehia.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 21 Mar 2008, 22:23
    flexodon a

    1. Sunt medic si am o mare nelamurire: poate sa-mi spuna si mie care este continutul unei tablete de artrostop rapid? Peste tot este dat continutul a 3 tablete (doza zilnica). Conform firmei producatoare, doza zilnica (3 tb) contine: Glucozamin sulfat *2KCl 1600,0 mg, Condroitin sulfat 600,0 mg, Boswellin, Mangan 4,5 mg, Vitamina C 30,0 mg. conform aritmeticii 1600 impartit la 3 egal cu...533,333(3). Asa ceva nu exista. Sau doua tablete contin cate 500 mg fiecare, iar a treia contine 600 mg? Si daca iei 3 tablete de 600? Mie, ca medic, imi da de gandat si imi ridica mari indoieli in fata acestui produs. 2. Studiile facute demonstreaza ca doar 6 luni de tratament continuu cu glucozamina sulfatata asigura necesarul organismului pentru o pauza de 3 luni. Deci, ce spun firmele promovatoare de astfel de suplimente nutritive, ca se iau 3 luni si 3 luni pauza, sau cure de 6-12 sapt... e praf in ochi. Si mai toate recomanda astfel de cure, exceptie facand flexodon a, pe pliantul caruia este recomandat, intr-adevar, ca tratamentul sa fie de lunga durata si au undeva specificat si faptul ca 6 luni de tratament asigura o perioada de 3 luni de pauza. 3. Sa fim seriosi, astfel de suplimente nutritive, in mod normal, incetinesc sau stopeaza evolutia bolii. Studiile facute pe glucozaminosulfat (atentie, e vorba de glucozamina sulfatata ci nu cea clorhidrata - pe care nu exista studii, sau eu nu am cunostinta de ele, dar care se regaseste in mai toate formele de preparate de acest gen ce se comercializeaza la noi pe piata) au aratat ca dupa 3 ani de tratament neintrupt au crescut spatiul articular cu 0,07 mm (sper ca nu ma inseala memoria). Deci fara a fi exigenti sau optimisti putem afirma ca, aceste suplimente nutritive, stopeaza boala si amelioreaza cel mult boala, nu vindeca. Singurul, acidul hialuronic, administrat intraarticular ce ar mai putea repara, si, in ultima instanta, operatia, cum bine a spus o cititoare anterior. 4. Si in ultimul rand, atentie la asfel de preparate in caz ca sunteti diabetici. Glucozamina poate modifica glicemia. Ar fi un aport de glucozamina care, in niciun caz nu ar determina un diabet, dar la un pacient diabetic care nu isi face tratamentul si nu tine regim... ar putea apare unele variatii ale glicemiei.

    0
    0

  • Ana Clapon pe 20 Mar 2008, 20:13
    Inca o parere...

    Am facut trat. cu Artroflex compus si durerile de la articulatiile mainilor au disparut dupa cateva luni. Acum am terminat trat. cu Artrostop rapid , iar rezultatele sunt destul de timide. Cert este ca masa osoasa nu se mai reface, eu avand osteoporoza. Parerea mea este ca pe langa tratamentele moderne care au aparut in ultimii ani, un rol ffff important il are gimnastica, pe care eu o fac in fiecare dimineata timp de 20-30 de minute aceasta intarziind procesul de decalcifiere a oaselor. Sigur ca eu ma refer la femeile de varsta celor care sunt la menopauza. Doresc tuturor sanatate si cat mai multa miscare.

    0
    0

  • alina pe 3 Mar 2008, 13:58
    FLEXODON A

    FLEXODON A i-a fost recomandat mamei mele de catre medicul reumatolog, si ii merge super bine, deocamdata. E foarte constiincioasa, isi face tratamentul de 2 ani. Face cure de 6 luni, apoi 3 luni pauza, cate 2 tablete pe zi, una dimineata una seara. Are gonartroza bilaterala, in stadiu mediu insa. In gonartroza in stare avansata am inteles ca doar acidul hialuronic administrat intraarticular mai ajuta, sau... operatia! Dar, revenind la mama mea, de cand a inceput tratamentul cu FLEXODON A durerile au disparut treptat, iar miscarea din articulatia genunchiului e mult mai buna, putand merge fara probleme. A mai incercat si cu artrostop rapid si artroflex, dar spune ca se simte mult mai bine de cand ia FLEXODON A. Am inteles ca are in compozitie glucozamina sulfatata si condroitina sulfatata, ceea ce nu se regasesc in celelalte produse de acest gen. Toate au glucozamina si condoitina, dar nu sunt amandoua sub forma sulfatata, ceea ce am inteles ca e foarte important, caci numai sub aceasta forma ajung in conodrocit. Acest lucru diferentiaza FLEXODON A de celelalte produse ce se afla pe piata, facandu-l superior acestora. Cert este insa, ca mama se simte mult mai bine de cand il ia.

    0
    0

  • constantin negrau pe 12 Ian 2008, 20:45
    Medic primar

    Dupa cateva cure cu artrostop rapid pacientii mei nu s-au simtit mai bine, apoi am incercat Yogaflex si ei imi spun ca simt imbunatatire dupa prima cura.

    0
    0

  • petya pe 12 Feb 2006, 12:38

    si eu folosesc Artrostop si sant destul de multumit de efect dar eu m-am simtit m-ai bine cu Artrostop Plus decat cu Artrostop rapid,o sa incerc si artroflex.

    0
    0

  • sorina pe 10 Feb 2006, 22:06

    am urmat un tratament cu artroflex compus este f f bun voi mai lua o cura

    0
    0

  • marianp pe 10 Feb 2006, 15:32
    efecte

    ..artroflex compus se recomanda de cl.de reumatologie I.STOIA Bucuresti,iar rezultatele sunt mult mai bune fata de Artrostop rapid,asa ca lasati- o mai moale!

    0
    0

  • Stefanache Rodica pe 10 Feb 2006, 12:04
    medic primar

    Referitor la pacientii pe care i-am avut in ingrijire pe o perioada de 1-2 ani si au facut tratamente indelungate de peste 6-8 luni pe an cu Artrostop Rapid,cam 60-70% nu au avut efecte deosebite fata de pacientii care au urmat tratament cu Arthroflex compus unde rezultatele au fost mai bune.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod