Spitalele trebuie sa detina structuri flexibile

Facebook Twitter Comenteaza
Spitalele trebuie sa detina structuri flexibile

Conform unei dispozitii a Ministerului Sanatatii, spitalele isi vor putea modifica structura organizatorica in functie de gradul de ocupare al paturilor.

"Este nevoie de mai multa flexibilitate. Spitalele, unitatile sanitare in general, trebuie sa raspunda nevoilor pacientilor. Avem unele sectii si compartimente supraaglomerate, unde pacientii stau cate doi in pat si alte structuri in care adresabilitatea este scazuta. Am cerut managerilor sa analizeze gradul de ocupare al paturilor si situatia din fiecare unitate si le-am dat posibilitatea ca, in functie de necesitati, sa poata modifica structura unitatii sanitare sau, pentru o perioada determinata, sa interneze pacientii unei sectii supraaglomerate in alte sectii libere, astfel incat sa evitam disfuctionalitatile", a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.


Managerii si directorii medicali vor fi resposabili pentru utilizarea eficienta a paturilor din unitatile sanitare, astfel incat sa fie evitat disconfortul pacientilor, posibilele disfunctionalitati generate in special de conditiile epidemiologice necorespunzatoare.

In situatia in care adresabilitatea este crescuta intr-o anumita specialitate, pentru o perioada determinata, pacientii pot fi internati in sectiile/compartimentele cu profil medical sau chirurgical, cu utilizare scazuta, in functie de patologie si recomandarea medicului epidemiolog.
Daca situatiile de supraaglomerare a unor sectii/compartimente reprezinta o situatie permanenta este necesar ca structura organizatorica sa fie modificata prin reducerea numarului de paturi la sectiile neutilizate corespunzator si cresterea acestora la cele cu adresabilitate crescuta.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod