Putem deveni obezi daca gandim mult

Gandind prea mult riscam sa facem excese alimentare si sa ajungem supraponderali, sunt de parere specialistii.
Cercetatorii canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au descoperit ca stresul intelectual duce la cresterea apetitului, determinand oamenii sa manance mai mult.

La studiu au participat 14 studenti carora, dupa ce au indeplinit diferite sarcini simple, li s-a cerut sa manance. O parte din acest grup de studenti au stat si s-au relaxat, altii au citit diferite texte si le-au intocmit rezumatul, iar ultimul grup a completat diferite teste pentru memorie pe calculator.

Specialistii au descoperit ca, desi sarcinile au fost usoare si nu au implicat mult consum de energie, studentii care au citit diferite texte au consumat cu 203 calorii mai mult decat de obicei, iar studentii care au facut teste pe calculator, cu 253 de calorii mai mult.


Analiza sangelui a arat ca si nivelul de glucoza si insulina din sange creste in timpul unei munci intelectuale (testele de memorie efectuate pe calculator).
Jean-Philippe Chaput, autorul studiului este de parere ca glucoza este folosita pentru a alimenta creierul in timpul efortului intelectual si din acest motiv organismul cere mai multa mancare si mai multe calorii.

Sursa: The Times Of India
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod