Primul medicament pentru tratatrea cancerului hepatic este in Romania

Primul medicament pentru tratarea cancerului hepatic, maladie considerata ca fiind a treia cauza de mortalitate la nivel mondial, este disponibil oficial in Romania, dupa ce a fost aprobat de Comisia Europeana.
Potrivit specialistilor, medicamentul, numit Nexavar, este singurul tratament sistemic care a demonstrat o crestere semnificativa a supravietuirii la pacientii suferinzi de cea mai avansata forma de cancer hepatic. Medicamentul se elibereaza doar la recomandarea medicului, pe baza de prescriptie medicala. Acesta se gaseste sub forma de tablete, se administreaza pe cale orala si este aprobat in peste 60 de tari pentru tratamentul pacientilor cu cancer renal avansat.

Atat hepatita de tip B, cat si hepatita de tip C sunt in opinia specialistilor cele mai comune cauze de cancer hepatic in intreaga lume.
"Persoanele care fac cel mai frecvent cancer hepatic din cauza virusului hepatic C sunt barbatii, consumatorii de bauturi alcoolice, persoanele cu varste de peste 40 de ani si pacientii cu ciroza hepatica", a explicat dr. Daniela Nastasa.

Specialistii considera ca acest nou tratament ar putea fi inclus in listele de medicamente compensate si gratuite ale Ministerului Sanatatii. "Nu putem vorbi insa despre intervalul de timp in care ar trebui sa i se admninistreze medicamentul unei persoane bolnave de cancer hepatic, deoarece depinde foarte mult de cat de repede se produce regresia bolii si felul in care bolnavul raspunde la tratament", a adaugat dr.
Daniela Nastasa.

Medicul Jean- Francois Dufour de la Universitatea Berne din Elvetia  a adaugat ca pana recent nu a existat un tratament sistemic eficient pentru carcinomul hepatocelular avansat. "Recent, intelegerea patogeniei moleculare a carcinomului hepatocelular a dus la identificarea catorva potentiale tinte moleculare impotriva carora sunt in dezvoltare noi terapii tintite", a subliniat dr. Jean- Francois Dufour.

Companiile producatoare Bayer HealthCare AG si Onyx Pharmaceuticals Inc au in derulare procedurile de autorizare ale medicamentului si in alte tari, printre care Statele Unite ale Americii si Japonia.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crissst pe 12 Feb 2020, 12:00
    Cumpar nexavar cutie intreaga sau deteriorata

    Cumpar urgent medicamentul NEXAVAR 200 - cutie intreaga sau deteriorata plata CASH pe loc ofer si solicit seriozitate maxima posibilitate deplasare multumesc 0769477021

    0
    0

  • costy pe 27 Feb 2018, 15:44
    Cumpar NEXAVAR

    Cumpar NEXAVAR, SPRYCEL si TARCEVA plata CASH pe loc ofer si solicit seriozitate maxima posibilitate deplasare multumesc 0769477021

    0
    0

  • crisss pe 27 Ian 2017, 11:46
    cumpar Nexavar 200

    Cumpar Nexavar 200 cumpar chiar si cu cutii deteriorate ofer si solicit seriozitate maxima posibilitate deplasare multumesc 0769477021

    0
    0

  • ledymya pe 9 Ian 2008, 00:59
    Ciroza hepatica etanolica

    Daca poate exista un tratament pentru hepatocarcinom grefat pe ciroza hepatica etanolica, daca se transmite prin sarut sau alta cale mentionez ca este fara virus.

    1
    0

  • lucia pe 27 Nov 2007, 19:12
    Medicamentul pt. tratarea cancerului hepatic

    Mi se pare un lucru extraordinar descoperirea acestui medicament, dar as vrea mai multe amanunte despre preventia acestei boli, despre ce analize trebuie sa urmarim sau simtome pana sa ajungem la lucruri atat de grave. Va multumesc.

    0
    2

  • mihaela cristian pe 26 Nov 2007, 19:00
    DOAR PENTRU CANCER HEPATIC?

    Buna ziua, as dori sa stiu daca acest tratament poate fi folosit si in cazul cirozei hepatice (care este precursoarea cancerului hepatic, nu-i asa?). Fiul meu, Aurelian, are 20 de ani, hepatita B cronica, de 10 ani, si de curand a fost diagnosticat cu ciroza hepatica. Va multumesc. Mihaela Cristian (mihaela.cristian1@yahoo.com)

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod