Prosopul de hartie reduce cu 85% numarul bacteriilor

Alegerea modalitatii potrivite de igiena zilnica pentru stergerea mainilor reduce semnificativ riscul aparitiei infectiilor, potrivit unui studiu recent efectuat.
Pericolul aparitiei unor infectii poate fi eliminat prin utilizarea prosopului de hartie, cea mai igienica metoda de uscare a mainilor dupa spalare. Bacteriile apar chiar din straturile epidermei mainilor ude, de aceea trebuie acordata o atentie deosebita stergerii si uscarii mainilor.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Westminster, citat de compania Paper Plus, utilizarea prosopului de hartie reduce numarul tuturor tipurilor de bacterii de pe degete cu pana la 85% si de pe palme cu pana la 70%.
In timp ce folosirea acestui tip de produs diminueaza foarte mult riscul de producere a unor infectii, acelasi studiu releva faptul ca utilizarea uscatoarelor cu aer cald mareste semnificativ numarul bacteriilor de pe degete cu pana la 189% si de pe palme cu pana la 56%.

"Chiar daca poate parea greu de crezut, numarul de bacterii creste odata cu spalarea mainilor. Solutia cea mai igienica pentru eliminarea acestora, pe care oamenii trebuie sa o cunoasca, consta in utilizarea corecta a prosoapelor de hartie prin stergerea completa a mainilor cu ajutorul lor.
Studiile au demonstrat si recunoscut importanta utilizarii prosopului de hartie ca fiind cea mai igienica metoda de uscare a mainilor ude"
, declara Marian Ivan, General Manager Paper Plus.

Spalatul mainilor elimina o parte din bacterii, insa stergerea completa a mainilor ude cu prosopul de hartie este etapa finala si cea mai importanta pentru reducerea riscului de producere a infectiilor.

Potrivit unui studiu TÜV Rheinland Group efectuat in Germania, 72% dintre subiectii cercetarii au ales sa utilizeze, in cadrul unui experiment, prosoapele de hartie pentru stergerea mainilor, 19% au optat pentru prosoapele din textile si doar 9% dintre subiecti au ales uscatorul de maini cu aer cald.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod