Operatia lui Cristi Minculescu a reusit

"Perioada de recuperare poate sa dureze pana la trei luni inainte ca solistul sa-si poate relua activitatea", spune medicul Irinel Popescu, autorul primului transplant de ficat in Romania.
Dupa o interventie care a inceput in jurul orei 8 dimineata si s-a sfarsit pe la ora 18:00, solistul trupei Iris se simte bine, reprezentantii sai anuntand ca operatia a reusit si a decurs faca complicatii majore. Starea Rodicao, sotia solistului si cea care a donat ficatul este una buna, s-a trezit, insa pentru orice siguranta medicii au decis sa stea o noapte la Terapie Intensiva.

Prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni din Capitala ne explica pentru TopSanatate ce se intampla dupa un transplant hepatic si in ce consta recuperarea pacientului.
"Dupa o interventie dificila si un organism slabit nu se recomanda eforturi mari. A doua zi dupa operatie, pacientul se poate mobiliza in fotoliu, a treia zi se poate relua alimentatia usoara, iar a patra sau a cincea zi poate fi transferat intr-un salon unde pacientul revine la alimentatia normala, poate sa faca putina miscare (cativa pasi). De obicei, dupa 14 zile, in care se constata o functionare normala a ficatului, pacientul poate sa paraseasca spitalul".

De asemenea, specialistul sustine ca pe toata aceasta perioada este foarte importanta monitorizarea parametrilor vitali pentru a supraveghea functiile hepatice si se fac examene ecografice pentru a verifica starea ficatului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod