Omega 3 ajuta la prevenirea afectiunilor ochiului

Consumul de produse bogate in omega 3 (precum pestii "uleiosi") poate fi de folos in prevenirea uneia dintre cele mai intalnite cauze a pierderii vederii, conform BBC News online.
Un studiu efectuat recent arata ca omega 3 reduce de trei ori riscul aparitiei degenerescentei maculare legata de varsta (DMLV). DMLV este o afectiune care se instaleaza progresiv si ireversibil, cauzata de subtierea si sangerarea zonei din jurul portiunii numite macula lutea (regiunea centrala a retinei).

Studiile efectuate au aratat deja ca acizii grasi omega 3 aduc numeroase beneficii sanatatii, cea mai importanta fiind protectia pe care o ofera impotriva bolilor de inima.

Studiul efectuat de Universitatea din Melbourne a fost efectuat pe un grup 88.974 de participanti, dintre care 3.000 cu DMLV.

Dr.
Elaine Chong, autoarea studiului, declara ca acizii grasi omega 3 sunt componente vitale ale retinei si este posibil ca numarul redus de omega 3 sa contribuie la declansarea bolii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cirlan ionela felicia pe 11 Iun 2008, 23:29
    Despre omega 3

    AM O FETITA DE 6 ANI SI ARE 11 KG. ARE SISTEMUL IMUNITAR F SCAZUT SI AS VREA SA MA SFATUITI CE PESTE SA II DAU SAU CE FEL DE OMEGA 3 E MAI BUN PT EA. VA MULTUMESC.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod