Contraceptivele si tenul

Te intrebi daca administrarea contraceptivelor poate determina aparitia acneei, seboreei si cresterea pilozitatii?

Acest fenomen este, in mod fals pus pe seama cantitatii de hormoni din componenta pilulelor anticonceptionale. Dimpotriva, tocmai datorita hormonilor din compozitie, acestea s-au dovedit foarte eficiente in tratarea acestor afectiuni, deoarece actioneaza asupra cauzei hormonale care duce la aparitia acneei, seboreei sau hirsutismului”, ne spune Adriana Toader, brand manager-ului Gedeon Richter Romania.


Contraceptivele orale au fost permanent imbunatatite, astfel incat tipul de molecula progestativa a suferit schimbari majore, iar concentratia de estrogen a ajuns sa fie de 3-5 ori mai mica fata de cea folosita in trecut. Un exemplu relevant il reprezinta contraceptivul Desorelle care are in compozitie 0,03 mg etinilestradiol pe pilula si ca progestativ desogestrelul si care reduce acneea usoara, medie si seboreea.

Asadar, in ceea ce priveste influenta negativa asupra metabolismului manifestata de vechile pilule, noile tipuri de contraceptive reduc aproape in totalitate aceste potentiale efecte, cu conditia ca ele sa fie administrate corect.


In ceea ce priveste pilozitatea excesiva, cel mai semnificativ exemplu in care contraceptivele moderne aduc maxime beneficii il reprezinta hirsutismul. Tratamentul hirsutismului depinde atat de severitatea lui, cat si de tulburarile hormonale prezente. Exista tratamente cosmetice si hormonale. Tratamentul cosmetic consta in depilarea periodica cu ceara, creme, precum si depilarea definitiva cu laser. Tratamentul hormonal cu contraceptivele orale estroprogesteronice reduc nivelul plasmatic al testosteronului, reducand astfel hirsutismul.

Asadar, contraceptivele de ultima generatie nu ajuta doar la prevenirea sarcinilor, ci aduc si numeroase beneficii pentru intregul organism, printre care reglarea menstruatiei, reducerea sindromului premenstrual si beneficii aduse tenului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod