Omega 3 ajuta, dar nu face miracole pentru persoanele cu Alzheimer

Un nou studiu britanic contrazice convingerea potrivit careia consumul de acizi grasi Omega 3 protejeaza impotriva dementei senile.
In ultimii ani tot mai multi cercetatori au pus accentul pe importanta alimentatiei pentru a evita imbatranirea creierului, subliniind importanta acizilor grasi Omega 3 care se gasesc in pesti precum somon si macrou.

Noile cercetari, efectuate pe 800 de batrani, au demonstrat initial ca Omega 3 reduce degradarea functiei cognitive la persoanele care consuma frecvent pesti grasi. Dar, analizand datele mai bine, s-a ajuns la concluzia ca o minte agera la batranete este influentata si de nivelul de instruire si de starea de spirit a persoanelor in cauza, nu doar de alimentatie.

Oamenii de stiinta de la London School of Hygiene and Tropical Medicine nu neaga efectele pozitive ale alimentatiei bogate in Omega 3 asupra sanatatii si recomanda in continuarea consumul unor astfel de produse.
Totusi, sunt de parere ca sunt necesare studii aprofundate pentru a se dovedi daca intr-adevar acizii grasi Omega 3 protejeaza impotriva dementei.

"Cel mai bun mod de a reduce riscul dementei la batrani este adoptarea unei diete mediteraneene, bogata in fructe, legume, cereale si peste. Dar nu stim deocamdata care dintre aceste alimente este mai eficient impotriva bolii, datele stiintifice de pana acum fiind insuficiente", a declarat Niel Hunt, chief executive la Alzheimer Society.

Sursa: AGI Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod