Bebelusul selectionat genetic si-a salvat fratele

Primul bebelus spaniol selectionat genetic pentru a-si vindeca fratele l-a salvat pe acesta. Javier a fost creat special in vitro pentru a-i salva viata fratelui sau care suferea de o forma grava de anemie genetica.
Medicii l-au vindecat pe Andres, in varsta de 7 ani, prin injectarea sangelui din cordonul ombilical al lui Javier. Celulele sanatoase ale nou-nascutului colonizeaza maduva osoasa a fratelui bolnav, permitandu-i acestuia sa fabrice, la randul lui, globule rosii sanatoase. Potrivit medicilor de la spitalul Virgen del Rocio din Siviglia care au realizat interventia, operatia a fost un succes, iar copilul se simte bine.

Javier a fost creat prin selectionarea in-vitro a unui embrion fara anomalia genetica de care suferea fratele sau. O astfel de nastere selectionata se practica atunci cand nu se poate gasi un donator de maduva osoasa compatibil cu bolnavul.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • narcisa popescu pe 16 Mar 2009, 14:54
    foarte important!

    am mai vazut mai demult o astfel de situatie, aceasta n-ar fi chiar prima, dar sper sa fie usa deschisa spre salvarea multor vieti de acum incolo...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod