Lipsa vitaminei D favorizeaza evolutia cancerului mamar

Specialistii au depistat ca deficienta de vitamina D este frecvent inalnita in cazul femeilor diagnosticate cu cancer mamar si mareste riscul de raspandire a cancerului.
Potrivit ultimelor cercetari in domeniu, femeile care in momentul diagnosticarii se confrunta si cu o deficienta de vitamina D in organism sunt cu 94% mai expuse riscului de raspandire a cancerului si cu 73% o probabilitate mai mare de deces in urmatorii 10 ani, in comparatie cu persoanele cu un nivel normal de vitamina D.

Acesta este primul studiu care sugereaza existenta unei legaturi intre deficienta vitaminei D si dezvoltarea cancerului mamar, insa expertii nu au demonstrat cauzele si efectele acestei asocieri.
"Prin urmare este mult prea curand pentru recomandarea suplimentelor de vitamina D in cazul femeilor care sufera de cancer mamar. Insa, in aceste situatii este importanta verificarea nivelului de vitamina D prin intermediul testelor de sange, precum si echilibrarea nivelului in cazul unei carente", avertizeaza dr. Pamela Goodwin, profesor de medicina la Universitatea Toronto.

Aceste informatii vor fi prezentate la congresul anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica si care va avea loc la Chicago.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod