In 10 ani vom invinge malaria si cancerul

Malaria si cancerul vor fi invinse cu celule create sintetic, iar omenirea va scapa de dependenta de petrol, toatea acestea in urmatorii 10 ani, promit oamenii de stiinta preocupati de crearea vietii artificiale.
Savanti din mai multe tari incearca de ani buni sa creeze viata artificiala, iar astazi sunt foarte aproape de a-si atinge telul. Dupa ce in luna iunie, echipa condusa de biologul Craig Venter a reusit primul transplant de ADN la bacterii, expertii sustin ca in urmatorul deceniu visul alchimistilor din secolul al XVI-lea se va implini, adica va fi dezvoltata viata sintetica.  

Pentru a produce viata sintetica, trebui facuti 3 mari pasi. Primul este crearea unui container sau a unei membrane care sa tina celulele departe de moleculele "rele", sa permita accesul celor "bune" si sa le lase sa se multiplice.
Cel de-al doilea este crearea unui sistem genetic, care sa controleze functiile celulei, permitandu-i sa se reproduca si sa se transforme ca raspuns la schimbarile de mediu. Cel de-al treilea pas este realizarea unui metabolism, care sa extraga din mediu materia prima ca hrana si s-o modifice apoi in energie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod