Cum tratezi pielea afectata de soare?

Dupa o vara in care pielea ta a suferit din cauza expunerii solare trebuie sa-i redai tenului prospetimea prin hidratare si regenerare.
Primul pas trebuie sa vizeze inlaturarea celulelor moarte ce dau pielii acum, dupa trecerea bronzului, un aspect obosit si tern. Aceasta se face prin exfoliere, o procedura esentiala pentru sanatatea pielii. Majoritatea tenurilor pot profita de pe urma ei, important este sa folositi cel mai eficient produs pentru tenul pe care il aveti si cel mai putin iritant. Folosind fie geluri sau creme cu microgranule, acizi din fructe sau enzime, se indeparteaza celulele moarte, se catifeleaza si se pregateste astfel pielea pentru pasul urmator, care este hidratarea.

In cazul tenurilor sensibile sau acneice se vor evita produsele cu microgranule si se vor folosi acizii din fructe sau enzimele.
Pentru o hidratare profunda e bine sa aplici mai intai un ser cu acid hialuronic sau alt ser hidratatant, urmat de o crema care sa contina fie ceramide, lipozomi sau uleiuri esentiale. Tenurile acneice vor folosi produse "oil free", care hidrateaza fara sa ingrase pielea. Pentru tenurile care au nevoie de regenerare, un ingredient cu rezultate extraordinare este VIT.C (stabila ) cu rol in stimularea fibrelor de collagen si elastina.

Afectate in aceeasi masura de efectele soarelui, gatul si decolteul au si ele nevoie de crme si masti hranitoare.
Si chiar daca nu mai esti la mare, protectia solara zilnica este obligatorie.

Iar pentru a da o noua viata pielii, acum este timpul tratamentelor cosmetice cu acizi din fructe(AHA) in concentratii de pana la 30%. Aceste tratamente vizeaza o exfoliere in profunzime.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod