Peste 10.000 de romani au fost "loviti" de canicula

Peste 10.300 de romani au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza caldurii. Acestia s-au prezentat in acest sfarsit de saptamana la unitatile de primire urgenta ale spitalelor din tara cu afectiuni cauzate de temperaturile ridicate. Dintre acestia 272 au fost gasiti cazuti in strada, informeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Serviciile de ambulanta din tara au inregistrat, vineri, un numar de 5.338 solicitari. In aceasta perioada nu a existat niciun deces, care sa fi avut drept cauza temperaturile ridicate.

"Ministerul Sanatatii Publice face apel catre populatie sa respecte, in continuare, recomandarile medicilor pentru a evita imbolnavirile datorate temperaturilor ridicate: sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11:00 si 18:00, in mod special, persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii sa evite deplasarile in spatiul liber, precum si frecventarea locurilor aglomerate", se arata in comunicatul ministerului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod