Hexetidina, eficienta in tratamentul durerilor de gat

Facebook Twitter Comenteaza
Hexetidina, eficienta in tratamentul durerilor de gat

Hexetidina este un antiseptic cu spectru larg care omoara 97,5% din bacterii si 99% din virusurile din cavitatea bucala.

 

O mare ingrijorare in zilele caniculare este aerul conditionat care are atat beneficii, cat si dezavantaje. Potrivit specialistilor, trecerea rapida de la atmosfera supraincalzita de afara la racoarea oferita de aerul conditionat are efecte negative asupra sistemului tau imunitar. Astfel pot aparea dureri de cap, tulburari digestive, tulburari nervoase si creste riscul contactarii de virusi si bacterii.

Cea mai frecventa afectiune provocata de expunerea la aerul conditionat este raceala.

Durerea in gat este unul dintre primele simptome ale racelii, indicand de obicei faza incipienta a unei infectii. Recent, s-a lansat si la noi pe piata un tratament sub forma de spray (pe baza de hexetidina) care trateaza infectiile in gat cauzate de aerul conditionat, fie ca acestea sunt de natura bacteriana sau virala.

Potrivit producatorului, se recomanda cate o singura pulverizare de doar 2 secunde, dimineata si seara pentru a trata eficient infectia in gat. Datorita faptului ca adera la mucoasa si nu se metabolizeaza, hexetidina ramane activa timp de multe ore de la pulverizare.
De aceea, spray-ul nu doar elimina infectia la nivel local, ci actioneaza si ca o bariera, protejand organismul de invazia microbilor din mediul inconjurator.

De asemenea, producatorul sustine ca produsul poate fi administrat atat adultilor, cat si copiilor cu varsta peste 3 ani. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod