"Vreau o Romanie mai curata!" si-a desemnat castigatorii

de Nicoleta Tarantus, 16 Iulie 2010
Facebook Twitter Comenteaza

Peste 300 de materiale digitale au fost inscrise in competitia "Vreau o Romanie mai curata!", un concurs national de fotografie si videoreportaje ce a promovat principiile protectiei mediului si revalorificarii resurselor.
 
Cea de-a treia editie a concursului "Vreau o Romanie mai curata!" a atras mai multi pasionati de fotografie, pozele avand cea mai mare pondere in totalul materialelor inscrise in competitie. Tinand cont de tema proiectului, "Monstrii din comunitatea ta", participantii au surprins in formate foto si video una dintre problemele ecologice cu care Romania se confrunta: gestionarea neadecvata a deseurilor, accentul fiind pus cu precadere pe efectele nocive ale deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

 
"Acest proiect este unul mai special, prin simplul fapt ca publicul a avut libertatea de a exprima, intr-un mod mai mult sau mai putin artistic, ceea ce organizatia noastra comunica in mod constant prin campaniile si proiectele pe care le derulam: indiferenta fata de DEEE-uri are efecte daunatoare atat asupra sanatatii noastre, a tuturor, cat si a mediului. Cei inscrisi in concurs au devenit purtatorii nostri de cuvant, ei sunt cei care au dezvaluit in imagini o Romanie 'suferinda', care are nevoie sa fie ingrijita", a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.
 
Pe langa premiile I, II si III acordate pentru fiecare sectiune in parte, respectiv un laptop Toshiba NB200, camera video Toshiba Camileo P10 pentru locul II si camera foto Fujitsu AV 100 pentru ultimul loc, Premiile Publicului, reprezentand bilete de avion pentru Copenhaga sau Stockholm, au fost oferite detinatorilor celor mai votate materiale de catre publicul larg.


"Vreau o Romanie mai curata!" s-a desfasurat in perioada 21 aprilie - 12 iulie 2010, obiectivul proiectului constand in promovarea colectarii selective a deseurilor electrice si electronice si incurajarea comportamentului civic in reciclarea DEEE.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod