Drogul, un refugiu cu final sinistru



Inca din antichitate, oamenii au descoperit ca anumite ierburi au efecte afrodisiace sau halucinogene. Tentatia de a experimenta senzatii nebanuite a incitat si a coplesit intotdeauna slabiciunea umana.

In secolul al XVII-lea, cand s-a descoperit morfina, drogurile s-au dovedit a avea efecte "benefice" pentru soldatii care trebuiau sa reziste in conditiile dure ale razboaielor, de multe ori fara hrana si apa. Dupa primul razboi mondial se consumau in toata lumea, legal, pana in 1930.
Cu timpul, s-a constatat ca prin folosirea repetata a acestor substante se ajunge rapid la dependenta fizica si psihica. Profiturile enorme realizate pe seama comercializarii drogurilor au devenit o sursa inestimabila pentru piata neagra.
Impactul a fost foarte mare in randul tinerilor care, din curiozitate, teribilism, solidaritate fata de anturaj sau nemultumire de ceea ce le ofera aceasta lume, au inceput sa consume droguri.
Ingrijorator este faptul ca, odata ce se ajunge la acest comportament, nu prea mai exista drum de intoarcere.
Potrivit unui studiu realizat de organizatia "Salvati copiii" si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (n.r.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod