Discutiile cu medicii de familie continua

Si astazi, reprezentantii Ministerului Sanatatii, cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai medicilor de familie continua discutiile privind normele metodologice la contractul -cadru.
Medicii de familie sunt, in principiu, de acord cu prevederile contractului –cadru privind acordarea asistentei medicale in acest an. Reprezentantii acestora agreeaza efectuarea serviciului de permanenta la cabinetele medicale, insa nu sunt de acord cu efectuarea serviciului de permanenta pe masinile de consult la domiciliu si ambulanta.

"Cele 250 de masini de consultatii la domiciliu au fost achizitionate pentru a usura depalsarea medicilor de familie la domiciliul pacientului. Cel putin acestea au fost declaratiile oficiale de anul trecut.
Nu inteleg utilitatea acestei achizitii si sunt nedumerit cu ce scop fostul Guvern  a cheltuit 5 000 000 euro pentru niste masini care nu sunt dorite chiar de catre beneficiari. Sunt curios cum se poate justifica o astfel de achizitie complet inutila. Incercam sa gasim o utilitate acestor masini impreuna cu specialistii din urgenta
”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca sumele cheltuite in 2008 pentru achizitionarea masinilor destinate consultului la domiciliu ar fi dublat bugetul alocat serviciilor de permanenta.
Astfel, pacientii ar fi putut beneficia de servicii ale medicilor de familie si la sfarsit de saptamana, in special in zonele rurale, acolo unde nu exista servicii de urgenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod