Curry te protejeaza de afectiunile cardiovasculare

Curcurimul, un extras din curcuma longa contine curcuminoizi - antioxidanti puternici, dar si ingredint din condimentul curry, poate reduce hipertrofia si poate scadea riscul insuficientei cardiace, sustin cercetatorii din Canada
Cercetatorii la Centrul de Cardiologie Peter Munk din cadrul Spitalului General din Toronto au testat efectele cucurimului pe soareci cu hipertrofie si au descoperit ca acesta poate preveni si atenua simptomele, reimbunatatind functiile inimii si refacand formatiunile cu cicatrice.

Daca studiile clinice facute pe oamenii sustin aceste descoperiri, tratamentul bazat de curcurim poate devini o noua optiune, sanatoasa si deloc costisitoare, pentru tratarea pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, sustin cercetatorii.   

Totodata, acestia au tinut sa precizeze ca cucurimul actioneaza direct asupra celulelor prevenind "descurcarea" neobisnuita a cromozomilor din cauza stresului si prevenind producerea anormala de proteine.


"Abilitatea cucurimului este de a intrerupe una din cele mai mari schimbari produse chiar la sursa cromozomilor unde genele pentru amplificare si cicatrizare sunt intoarse avand activitati impresionanate. Dr. Peter Liu, cardilog la Centrul de Cardiologie Peter Munk si director la Institutele de Cercetare Medicala din Canada, a declarat la o conferinta de presa: "Nu conteaza daca esti tanar sau batran, femeie sau barbat, cu cat inima iti este mai mare, cu atat este mai ridicat riscul de a suferi in viitor din cauza unui atac de inima sau de insificienta cardiaca".


"Oricum, pana nu sunt finalizate studiile clinice, noi nu recomandam pacientilor sa ia cucurim. Astazi, cel mai bun tratament pentru reducerea colerterolului si a presiunii sanguine este sa faci exercitii fizice si sa mananci sanatos."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod