Copiii nascuti de mame tinere sunt mai longevivi.



Copiii nascuti de femei cu varsta sub 25 de ani au de doua ori mai multe sanse de a trai pana la varsta de 100 de ani decat cei nascuti de femei mai in varsta.

Specialistii spun ca tendinta de a amana momentul conceperii unui copil face ca mamele a jumatate dintre copiii nascuti anual sa aiba peste 30 de ani.

Pentru acest studiu, cercetatorii Leonid Gavrilov si Natalia Gavrilova de la Universitatea din Chicago au analizat datele colectate pe baza recensamintelor anuale si informatiile provenite din inregistrarile genealogice pentru a reconstrui arborele genealogic a 200 de persoane care au atins vasta de 100 de ani.

Comparand arborii genealogici realizati, cercetatorii au descoperit legatura intre mamele tinere si longevitate. Se pare ca motivul longevitatii copiilor nascuti de mame tinere are legatura cu calitatea ovarelor si cu faptul ca femeile mai tinere sunt mai sanatoase decat cele mai in varsta, riscand mai putine infectii care ar putea afecta sanatatea copilului.

Specialistii mai spun ca varsta tatalui nu pare sa aiba consecinte importante asupra longevitatii copilului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danystanciu pe 27 Iun 2006, 15:24
    mama tanara

    am 39 de ani si un copil de 19 ani , sunt foate mandra de el , este minunat sa te gandesti ca poti prinde mai multe generatii, dar este si greu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod