Pesticidele cresc riscul de dezvoltare a bolii Parkinson

O expunere la pesticide este asociata cu un risc crescut de dezvoltare a bolii Parkinson cu pana la 70% comparativ cu persoanele care sunt ferite, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard din S.U.A.

Chiar si folosirea pesticidelor in propria gradina poate prezenta un risc crescut pentru aceasta boala, sugereaza expertii. Experimentul a fost efectuat pe baza unei analize a 143.000 de chestionare completate de barbati si femei in legatura cu stilul lor de viata. Inceputa in 1982, cercetarea a fost desfasurata riguros pana in anul 2001; la inceput niciunul dintre participanti nu prezenta boala Parkinson sau vreun simptome al acesteia.
Pana la finalul cercetarii, 413 dintre subiecti au dezvoltat aceasta boala, in urma unei expuneri destul de ridicate la pesticide decat restul participantilor. Coordonatorul studiului, Alberto Ascherio sustine ca asocierea bolii Pakinson cu expunerea la pesticide nu poate fi trecuta cu vederea si a avetizat populatia sa fie atenta la folosirea acestor substante. Studii anterioare au indicat faptul ca aceasta expunere la pesticide poate cauza distrugerea neuronilor, fapt care poate determina dezvoltarea bolii Parkinson, care afecteaza in jur de 6,3 milioane din populatia globului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod