Consultatiile la medicii de familie si tratamentele se vor plati

In urma intalnirii de astazi din cadrul Adunarii Generale Extraordinare comune a Societatii Nationale si a Patronatului National de profil, medicii de familie au decis sa nu semneze contractul cadru si normele de aplicare pe 2009. Asa inseamna ca acestia nu vor mai elibera retete compensate si gratuite, iar consultatiile se vor plati.
Medicii de familie sunt nemultumiti deoarece, potrivit noilor prevederi, vor trebui sa asigure si servicii de urgenta. De asemenea, este schimbat si modul de prescriere a retetelor.

Contractul-cadru este, practic, cel mai important document din sistemul de sanatate in care sunt stabilite, anual, conditiiile contractarii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale. Contractul-cadru de anul acesta cuprinde cele mai multe elemente de noutate in privinta prescrierii medicamentelor, a relatiei contractuale dintre casele de asigurari de sanatate si furnizori, dar si in cadrul medicinii primare si profilactice.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • craiova 57 pe 28 Mar 2009, 20:44
    nu mai e nevoie de medici de familie!

    Atata timp cat nu stim contractul-cadru...de cate ori ar fece un medic de familie de garda pe luna, (banuiesc ca ar fi un serviciu de urgenta la cabinetul unde lucreaza sau intr un cartier), daca este platit...la fel ca orice garda intr un spital, si daca medicii de familie au fost consultati, daca si au spus ce i nemultumeste si daca in final reforma ar fi benefica si pt. PACIENTI si pt. MEDICI, nu vad de ce nu ar fi de acord. In definitiv, fara pacienti ce ar face medicii de familie? Dar nici sa le cerem prea multe schimbari dintr o data ca si asa de cate ori s au schimbat "oranduirile" s a schimbat cate ceva si pt. ei!O fi ea, reforma, buna dar prea le experimenteaza pe noi pacientii! Suntem tara cu cei mai multi bolnavi psihic, stresati...purtati pe drumuri...asteptand la cabinetele specialistilor cu orele, fara programari, fara ca "unii medici" sa si respecte programul! Nu vreau sa blamez pe nimeni, dar daca esti bolnav si stai 8 ore sa te consulte sau sa ti dea reteta un specialist...! Umilinta, totusi prezentul nostru(al pensionarilor, al bolnavilor) va fi si viitorul celor ce acum nu le pasa!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod