Ciocolata neagra scade tensiunea arteriala

Ciocolata este mai eficienta decat ceaiul verde sau negru in mentinerea sub control a tensiunii arteriale, sugereaza rezultatele unui studiu recent

Potrivit cercetatorilor, ciocolata neagra sau orice produs cu un continut bogat de cacao ar avea proprietatea de a scadea tensiunea arteriala mai mult decat o fac ceaiurile. Dupa o analiza comparativa a efectelor cauzate de cacao si ceai asupra tensiunii arteriale, expertii au constatat ca polifenolii (substante antioxidante) prezenti cacao sunt mult mai eficienti decat cei din ceaiul negru si verde.
Un consum adecvat de cacao reduce cu pana la 20% riscul de infarct, cu 10% cel de aparitie a bolilor coronariene si cu 8% cel de deces din varii probleme de sanatate. Totusi expertii avertizeaza asupra pericolului unui exces. Daca inlocuiesti un desert bogat in grasimi si calorii cu o bucata de ciocolata neagra este mul mai benefic pentru inima ta.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirceabojin pe 10 Iul 2007, 16:21
    ciocolataneagra

    toate stirile sint marfa nemaipomenit de utile personale si ptr.familia mea si ptr alti abonati ,cu 0cazia asta va mul;tumesc f mult ptr.primirea in s. mii de multumiri si sanatate cu tot respectul site marfa de marfa.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod