Impotenta indica o boala de inima

Numeroase persoane care au suferit un infarct nu au avut niciodata simptome care sa indice vreo boala cardiovasculara. Expertii sustin ca in cazul barbatilor exista un semn care indica o posibila boala de inima, si anume impotenta, potrivit unui studiu citat de Science Daily.
In unele cazuri, impotenta poate sa sa aiba cauze neurologice, psihiatrice sau altele. Insa, cel mai frecvent este legata de circulatia proasta a sangelui la nivelul organului genital masculin. Mai mult, daca circulatia sanguina in aceste vase de sange este afectata de ateroscleroza, sansele ca aceeasi problema sa se reflecte si la nivelul inimii sunt foarte crescute.

"Unul dintre studiile noastre arata ca barbati sanatosi, insa cu probleme erectile prezinta un risc ridicat de producere a aterosclerozei coronariene.
O alta cercetare scoate in evidenta faptul ca barbatii impotenti intampina un risc crescut de hipertensiune, hiperglicemie, grasime abdominala si alti factori traditionali care pot declansa o boala de inima", afirma dr. Rasmus Borgquist, coordonatorul studiului.

Specialistii recomanda ca barbatii care se confrunta cu aceasta problema sa caute de urgenta ajutor specializat, deoarece atat impotenta, cat si posibila aparitie a unei boli cardiovasculare pot fi contracarate.

Ca prioritate se vor efectua unele schimbari in stilul de viata, cum ar fi incetarea fumatului, inceperea unei activitati sportive si adoptarea unei diete echilibrate.
"Sunt multe studii care atesta faptul ca potenta s-a imbunatatit considerabil in cazul barbatilor care au renuntat la fumat si la kilogramele in plus", mai adauga expertul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Teodoru Liliana pe 17 Iul 2007, 18:59
    intrebare

    Ce-i de facut.Recomandati-mi un medic

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod