Care sunt bolile grave pe care poti sa le faci din cauza cariilor dentare

Cariile dentare sunt, fara doar si poate, afectiuni care ne deterioreaza calitatea vietii.

Din pacate, insa nu intotdeauna constientizam care este ordinea reala a problemelor care pot aparea daca sanatatea dintilor nostri este una precara. Despre bolile grave care pot aparea din cauza cariilor dentare, ne-a vorbit, conf. dr. Ligia Muntianu, medic Smile Focus.

Probleme cardiace - Una dintre cele mai grave probleme aparute din cauza dintilor nesanatosi este reumatismul cardiac, aparut in special la tineri.  Cancerul maxilarului - Iti dai seama ca o infectie netratata, cu siguranta va evolua, nu va involua, iar cel mai departe poate merge catre cancerul maxilarului.

Sinuzita - Secretie nazala abundenta si urat mirositoare… probleme cu dintii… multe carii? Legatura este clara, iar rezultatul este ferm. Tocmai te confrunti cu sinuzita , afectiune determinata in majoritatea cazurilor de cariile dentare.

Sigur, nu trebuie sa uitam ca o dantura bolnava poate avea efecte dezastruoase asupra sanatatii rinichilor, din cauza infectiei din organism. De asemenea, din cauza masticatiei deficitare, ne putem trezi cu un cancer la stomac, nemaivorbind de problemele reale care pot aparea la nivelul ficatului din fix acelasi motiv”, explica medicul stomatolog, dr.

Ligia Muntianu. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod