Canepa face bine la sanatate?

Proprietatile benefice ale canepii au fost identificate odata cu aparitia in Marea Britanie a unei bauturi (numita C-Ice) care contine sirop din muguri de canepa si care a inceput sa fie testata pentru pacientii cu scelroza multipla, in speranta de a le alina durerile si spasmele

Cu toate ca in compozitia bauturii se pot citi cuvintele "ceai dulce de cannabis", producatorii au tinut sa specifice clar ca nu este vorba despre THC (delta-9-tetrahidrocanabiol), substanta chimica responsabila de efectele psihotropice.
Siropul este un intensificator natural si contine proteine, uleiuri omega, aminoacizi, enzime, vitamine si minerale in combinatie cu proprietatile antioxidante ale ceaiului negru. Aceasta bautura a fost testata timp de 3 luni de zile de catre membri Grupului Terapeutic cu Scleroza Multipla Milton Keynes, care au consumat zilnic cate doua portii de cate 250 ml si au raportat in imbunatatire a simptomelor asociate bolii cu pana la 69-75%. Insa pe langa acesti pacienti pentru care cuvintele "frunze de cannabis" vor actiona ca un magnet, oare este populatia de rand pregatita sa treaca peste prejudecati si sa adopte canepa ca un aliment sanatos? "Vom avea o multime de bariere psihologice de daramat, insa nu sugeram sa bei aceasta bautura si sa te droghezi.
Avem mare incredere in proprietatile benefice ale acestei bauturi si consideram ca va avea un adevarat succes. Esta pacat ca aceasta planta - canepa - are o publicitate negativa, deoarece este uimitor de cat de multe proprietati gasesti intr-o singura planta. Bautura este naturala, deoarece nu necesita alti aditivi", sustine Harinder Kohli, directorul comercial al C-Ice in Marea Britanie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod