Tratament antialergic fara medicamente



Alergiile se pot trata si altfel decat cu medicamente, cum sunt antihistaminicele sau cortizonul, care pot avea efecte secundare importante.

Prof. dr. John G. Ionescu, medic roman plecat acum 27 de ani din tara, a pus la punct un tratament individualizat pentru tratarea alergiilor, pe care il aplica in propria clinica, Spezialklinik Neukirchen, din Bavaria.

Anual, 1.800 de pacienti din toata Europa sunt tratati in clinica profesorului Ionescu, costurile fiind suportate de casele de asigurari.

300 de analize pentru un bolnav

Tratamentul a fost aplicat pentru prima data in Germania, unde sunt in jur de 30 de milioane de alergici la 90 de milioane de locuitori. Pentru aflarea cauzei care determina o alergie, pacientii trec de multe ori prin sute de teste: „Uneori, se fac 200 pana la 300 de analize la un pacient, intrucat sunt nenumarate alergene care pot declansa o alergie: bacterii, ciuperci, praful, polenul etc., precum si factori toxici de mediu.”

Astfel, intr-o prima etapa, pacientul trebuie sa faca o serie de investigatii speciale, cum sunt cele de metabolism, testele imunologice, energetice, de nutritie sau cele care masoara cantitatea de substante toxice din corpul pacientilor.

„Acestea pot patrunde in organism atat prin lucrarile dentare din amalgam sau coroane metalice, cat si prin mobila nou cumparata, vopsita cu substante pe care corpul unei persoane nu le poate suporta”, explica dr. Ionescu.

O alta sursa de metale grele sunt tacamurile si oalele de gatit (vasele metalice elibereaza ioni metalici care intra in „circuitul” bolnavului). De aceea este de preferat ca mancarea sa fie facuta mai degraba in vase teflonate, oale de Jena, din ceramica si chiar din pamant ars, recomanda medicul.

Asta nu inseamna ca toti cei care isi cumpara mobila noua sau mananca cu tacamuri nichelate pot face alergii. Cele mai expuse sunt persoanele cu polimorfisme genetice privind functiile de dezintoxicare hepatica (n.r. - genetic, ficatul nu functioneaza bine).

„Fica-tul lor nu mai lucreaza eficient si nu mai poate sa neutralizeze substantele toxice, iar daca pacientul mai consuma si alcool, chiar in cantitati mici, starea de intoleranta se va accentua dramatic, alergia va fi in continuare intretinuta”, precizeaza prof.

dr. Ionescu.

Fainoasele, dulciurile si drojdia, cauze de alergii

Dieta alimentara este si ea un punct forte al tratamentului, fiind „croita” exact dupa nevoile bolnavilor. „Daca s-a dovedit ca pacientul este alergic la drojdia de bere i se va prescrie un tip de paine uscata ca o foaie de napolitana, facuta din orez, ovaz sau alte cereale care nu-i provoaca alergie”, completeaza prof. dr. Ionescu.

El afirma ca, pe langa drojdia de bere, cea mai frecventa cauza a intolerantelor alimentare sunt fainoasele si dulciurile, intrucat bacteriile si ciupercile intestinale patogene (care produc infectia) traiesc din carbohidratii ce compun aceste produse.

„Este indicat ca dieta sa contina alimente pe baza de proteine, acizi grasi din uleiuri nesaturate si carbohidrati din legume”, este de parere prof. dr. Ionescu.

Infectiile cronice intestinale pot declansa si ele alergii pentru ca dau reactia imunitara „peste cap”. In acest caz, antibioticele nu sunt o solutie fiindca pot determina o inmultire necontrolata a ciupercilor si distrug si flora intestinala normala.

„Tratamentul necesita initial o analiza speciala pentru a determina la ce substante sunt sensibile ciupercile respective si poate fi insotit de spalaturi intestinale, timp de 40 de minute, pentru a elimina flora patogena (care produce infectia)”, detaliaza prof.

Ionescu.

Toate acestea necesita si un suport psihologic, oferit zilnic in clinica din Neukirchen prin discutii individuale si de grup, tehnici de relaxare psiho-somatica precum yoga, antrenamentul autogen, relaxarea musculara progresiva si altele.

Pacientul trebuie motivat sa-si continue dieta acasa si sa se relaxeze in mod adecvat deoarece si stresul poate inrautati reactiile alergice.

Toate costurile tratamentului facut in clinica din Germania sunt platite de casele de asigurari. „Prin intreruperea circuitului bolilor se fac economii de milioane de euro la bugetul asigurarilor”, explica prof. Ionescu interesul pentru decontarea tratamentului propus de el.

Centre de alergologie din Romania

In tara noastra, centrele de alergologie de stat in care se incearca identificarea factorilor care determina aparitia unei alergii se gasesc in Bucuresti, la Spitalul „Colentina”, Spitalul Militar si la Spitalul de Alergologie „Malaxa”, iar in tara, in spitale din centrele universitare (Timisoara, Cluj, Iasi, Targu-Mures).

De foarte multe ori, in urma tratamentelor cu medicamente, simptomele alergiilor nu se indeparteaza complet.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ale pe 26 Iun 2023, 20:17
    Contact Ionescu John

    In Germania puteți merge cu formularul european și vii se decontează o parte din costuri. La București din păcate este clinica privata și trebuie să plătiți tot: consul, analizele

    0
    0

  • Talpeanu Aurelia pe 28 Feb 2023, 13:38
    Să vorbesc la clinica

    Vă rog să fiu sfătuită cum să ajung la clinica Dvs prin Casa de Asigurari din Romania. Am Necroză de cap femural stg.stadiul IV , fără proteză din 2011. Cervical hartie mediană C5-C6, C6-C7, hernie circumstanțială C3-C4, C4-C5; Tiroidita autoimune Hashimoto, Psoriasis, Artroze digitale. Vă mulțumesc din suflet!

    0
    0

  • -------------- pe 7 Nov 2012, 20:59
    mda

    facand clisma nu indepartezi decat flora existenta la momentul acela ,partial,cauza? o vezica biliara plina de pietre poate fi cauza mai intotdeauna.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod