Un extract din frunza de masline intareste masa osoasa

Oleuropeina, un extract din frunza de maslin impiedica scaderea densitatii si a calitatii masei oase, au constatat expertii in urma unui experiment efectuat pe soareci modificati genetic

Deoarece osteoporoza afecteaza un numar tot mai ridicat de persoane, sanatatea osaturii a inceput sa devina o preocupare majora, numeroase alimente, suplimente nutritive si tratamente medicale, acordand o importanta majora polifenolilor din masline. Pe baza unor studii anterioare s-a constatat ca persoanele care urmeaza o dieta mediteraneeana sunt mai putin predispuse la osteoporoza.
In cercetarea de fata, s-a incercat identificarea efectelor oleuropeinei administrata in doze diferite. Experimentul a fost efectuat pe un soarece modificat genetic, cu osteoporoza senila, deoarece aceasta forma combina deficienta hormonala cu inflamatia cronica. Rezultatele au scos la iveala o imbunatatire a starii, reducandu-se pericolul de a pierde din masa osoasa. Efectele protectoare ale acestui extract din frunzele de masline s-au dovedit a fi sigure si s-a constatat ca nu creeaza dependenta.
"Asadar, micronutrientii antioxidanti si antiinflamatori precum polifenolii raman o varianta inovatoare pentru a dieta sanatoasa care sa ajute la prevenirea osteoporozei", sustin cercetatorii. Necesitatea unor studii detaliate pe subiecti umani s-a pus deja in discutie si vor incepe la sfarsitul acestui an.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • morariulia pe 21 Iul 2006, 01:45

    si de unde anume pot sa procur oleuropeina,din farmacii?

    0
    0

  • valerica pe 13 Iul 2006, 16:15
    Osteoporoza e o maladie necesara?

    Am ajuns la varsta la care osteoporoza si-a facut aparitia! Chiar e obligatoriu? Sunt o persoana inca energica,activa,dar problema de mai sus ma ingrijoreaza. De 3 ani fac un tratament cu Alpha D3 si calciu,dar .... Cum se poate opri evolutia sau chiar cum se vindeca cineva de osteoporoza?

    0
    0

  • Maria D. pe 2 Iul 2006, 18:49
    tratament osteoporoza?

    Se poate sa dati mai multe amanunte in legatura cu tratamentul osteoporozei in faza de inceput? Multumesc.

    0
    0

  • lindaciurea pe 30 Iun 2006, 17:57

    mama mea are osteoporoza si ei-ar prinde bine acest medicament daca a aparut deja pe piata,bineinteles.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod