Cancerul de piele favorizeaza aparitia si altor forme de cancer

Pacientii care sufera de cancer de piele prezinta un risc mai mare sa dezvolte si alte forme ale acestei boli, sunt de parere specialistii.
S-a descoperit ca pacientii tratati pentru melanom sunt de doua ori mai predispusi sa sufere si de alte forme de cancer. Studiul a fost efectuat de Universitatea Queen din Belfast. Specialistii au studiat 1.837 de pacienti cu melanom (cea mai agresiva forma de cancer de piele) si 20.823 de pacienti cu forme mai usoare ale acestei boli.

Rezultatele studiului au aratat ca persoanele cu forme mai usoare de cancer de piele au prezentat un risc de aproximativ 57% de a suferi si de o alta forma de cancer, in timp ce grupul cu melanom au prezentat un risc si mai mare.

Profesorul Liam Murray, unul dintre cercetatori, este de parere ca exista mai multe posibile explicatii pentru aceasta legatura. "Expunerea la soare este un important factor de risc pentru toate tipurile de cancer de piele, iar pacientii cu o forma de cancer de piele sunt mai predispusi sa sufere si de alte forme.
In plus, un nou caz de cancer de piele este mai usor de detectat la pacientii monitorizati, diagnosticati deja cu o forma de cancer de piele."

Sursa: BBC Online News
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod