Campania de vaccinare antigripala continua

Ministerul Sanatatii face un apel catre medici sa recomande si sa efectueze vaccinarea antigripala, deoarece perioada utila de vaccinare se prelungeste si in saptamanile urmatoare.
Pana la 4 ianuarie 2009, Ministerul Sanatatii a realizat, gratuit,  vaccinarea antigripala pentru un numar de peste 3 milioane de persoane.
Recomandarea de vaccinare antigripala este adresata in special persoanelor de peste 65 de ani, cu boli cronice si personalului medical. Acestia se pot vaccina gratuit la medicii de familie, respectiv in unitatile in care sunt angajati.

Vaccinarea antigripala a persoanelor cu risc crescut se realizeaza gratuit, in cadrul "Subprogramul de supraveghere si control al bolilor transmisibile prioritare".
Pentru sezonul 2008 – 2009 au fost achizitionate si distribuite in teritoriu 3.100.000 doze vaccin gripal, iar pana la data de 4 ianuarie 2009 s-au utilizat aproximativ 97% din dozele achizitionate.

La nivel european, se inregistreaza o circulatie mai intensa a virusurilor gripale in 6 tari din Vestul Europei (Portugalia, Franta, Anglia, Irlanda de Nord, Spania, Olanda). In contextul evolutiei gripei la nivel european ne putem astepta la cresterea numarului de cazuri de gripa si in Romania.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Thea pe 10 Ian 2009, 12:32
    vaccin

    Am facut vaccinul asta toamna. Mai este valabil? Dar daca este alt virus? Am inteles ca se plimba multe "specii" cum si cand vor ei prin "uniune" si nici nu prea se poate feri omul de virusii astia teroristi nevazuti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod