Fostul manager al Spitalului Babes ii da replica Ministrului Sanatatii

In urma demiterii din functia de manager al Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Sorin Cristian Banu a acordat astazi un comunicat de presa drept replica la cel al Ministrului Sanatatii, Ion Bazac.
Motivele demiterii din functie le considera exclusiv politice, fostul manager sustinand ca "modul in care s-a facut destituirea mea demonstreaza ca vremurile cand directorii de spitale trebuiau sa aiba carnet PSD ca sa ramana in functie, s-au intors. Probabil urmeaza directorii de scoli, inspectorii si, de ce nu, cei de gradinite".

In urma deciziei pe care o considera ilegala, Sorin Cristian Banu promite sa apeleze la toate mijloacele legale care ii stau la indemana pentru a demonstra acest lucru.
"Eu sunt optimist si am incredere in verticalitatea medicilor: in ciuda nenumaratelor presiuni la care au fost supusi in ultimele zile, cei care mi-au eliberat certificatul medical si-au facut treaba si au refuzat sa renunte la profesionalism pentru a raspunde jocurilor politice".

Ministerul Sanatatii va continua procesul de monitorizare si evaluare permanenta a sistemului de sanatate pe care  Ion Bazac, ministrul sanatatii nu-l considera un instrument de sanctiune, ci o metoda de a "diagnostica" neregulile din sistemul de sanatate.
"Exista o nevoie fireasca in cadrul Ministerului de a completa imaginea existenta despre sistemul de sanatate printr-o evaluare din teren si prin cunoasterea aspectelor concrete cu care se confrunta pacientii, cadrele medicale si management-ul institutiilor medicale. Astfel, vom urmari sa identificam atat problemele, pentru a le gasi solutii, cat si povestile de succes, pe care le vom multiplica la un nivel mai larg", a mai adaugat Ministrul Sanatatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod