4 copii din 10 iau suplimente alimentare

Potrivit unui studiu publicat luna aceasta in Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, foarte multi copii si adolescenti sub 18 ani iau suplimente de minerale si vitamine fara a avea cu adevarat nevoie de acestea.
Cercetarea, condusa de dr. Ulfat Shaikh de la Universitatea din California, a cuprins peste 10.000 de copii si adolescenti cu varsta intre 2 si 17 ani. Rezultatele arata ca, paradoxal, copiii si adolescentii cu o stare de sanatate foarte buna, care sunt foarte activi si au o dieta echilibrata, sunt si cei care iau cel mai des suplimente.

Spre deosebire de acestia, copiii si adolescentii supraponderali sau cu probleme de sanatate si care chiar ar avea nevoie de suplimente de vitamine si minerale,  nu iau astfel de integratori.


"Bineinteles ca luam in discutie si factorii socio-economici. In familiile sarace este mai greu sa se cumpere suplimente de vitamine", a declarat Ulfat Shaikh. Pediatrul incearca acum sa afle de ce parintii le dau copiilor suplimente alimentare, desi nu au nevoie de acestea.

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod