35 de copii din judetul Braila s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta

Directia de Sanatate Publica a judetului Braila a raportat astazi, 2 octombrie, Centrului National de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile un eveniment neobisnuit. Este vorba despre intoxicarea usoara cu o substanta necunoscuta a unui numar de 35 de elevi din scoala generala a satului Batogu, comuna Ciresu, judetul Braila.
Copiii, cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, au fost internati in Spitalul Judetean de Urgenta Braila cu cefalee, ameteli, varsaturi, lipotimie, simptome aparute dupa finalizarea orei de sport. In prezent, starea lor de sanatate este buna, dar pana maine vor fi tinuti sub observatie medicala.                                                                           

Specialistii DSP declara ca problemele de sanatate ale copiilor ar putea fi cauzate de un ierbicid, avand in vedere ca  in vecinatatea scolii se afla un centru de ierbicidare, iar din declaratiile unor parinti a reiesit faptul ca ieri, 01.10.2009, a avut loc o actiune de ierbicidare.

A fost demerata o ancheta in acest caz.
S-au recoltat probe de sange pentru examen toxicologic, iar pentru a preveni repetarea unei astfel de situatii, autoritatile locale sanitare si ISU se afla la fata locului pentru a demara procedurile de identificare a firmei si a substantei folosite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod