Intampina toamna cu o piele frumoasa si sanatoasa!

Vara a trecut, iar toamna isi face simtita prezenta. Cum intampinam acest anotimp? Cu o piele bine ingrijita, hranita si hidratata.
Schimbarile vremii iti pot afecta pielea, aceasta devine uscata, sensibila si roseste usor. Din acest motiv, pielea ta are nevoie de o ingrijire speciala in aceasta perioada, adaptata conditiilor meteorologice, iar hidratarea este mai importanta ca niciodata.

Toamna este anotimpul in care trebuie sa acorzi o atentie speciala pielii, sa incerci sa repari raul facut de soare si sa iti pregatesti tenul pentru temperaturi mai scazute.


Hidratarea este importanta!

Racirea vremii afecteaza in special tenurile uscate, iar folosirea cremelor hidratante este esentiala. "In sezonul rece, este indicat sa se foloseasca cremele puternic hidratante, in special pentru tenul uscat, care este mai predispus la riduri," explica dr.
Oproiu Ana-Maria, medic primar chirurgie plastica. Specialistul recomanda cremele cu retinol, vitamina A si C, ca metoda de prevenire a imbatranirii pielii, amintind ca "in timpul noptii este indicat sa se foloseasca creme foarte hidratante, iar ziua creme mai usoare".


Nu renunta la protectia UV!

Benefice pentru ten, chiar si in sezonul rece, sunt si cremele cu factor de protectie, aminteste dr. Oproiu. Chiar daca soarele nu mai straluceste la fel de puternic ca in perioada verii, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la cremele cu protectie UV. Specialistii recomanda in timpul zilei folosirea cremelor cu factor de protectie cel putin 15, pentru toate tipurile de piele.


Consuma cat mai multa apa!

Si corpul tau are nevoie de hidratare pentru ca pielea ta sa fie frumoasa si sanatoasa.
Desi in perioadele calduroase avem tendinta de a consuma mai multe lichide, acest lucru nu trebuie sa se schimbe chiar daca temperaturile au mai scazut. Consumul de apa ofera nenumarate beneficii. Unul dintre cele mai importante este ca ajuta la eliminarea toxinelor si astfel si pielea va capata un aspect mai sanatos. De asemenea, apa te poate ajuta sa-ti pastrezi silueta pentru ca diminueaza pofta de mancare.

Incearca sa renunti sau sa reduci consumul de cafea, bauturi carbogazoase si opteaza pentru apa. Consumand cantitatea recomandata de 6-8 pahare de apa pe zi, iti vei pastra pielea hidratata si fara riduri. Daca ai ten matur nu uita de cremele antirid. "Folosirea cremelor antirid este recomandata persoanelor cu varsta peste 20-21 de ani, odata cu aparitia ridurilor de expresie," spune dr.
Oproiu.


Esti ceea ce mananci

Obiceiurile alimentare nesanatoase au un efect cumulativ asupra o organismului si pielii. Introdu in alimentatia zilnica cat mai multe fructe si legume pentru a profita de beneficiile pe care le ofera vitaminele organismului si pielii.


Profita de vremea frumoasa!

Lumina solara este esentiala pentru sanatate. Profita de fiecare zi senina si iesi la plimbare. Expunerile regulate la soare vor ajuta organismul sa produca suficienta vitamina D. 10 minute pe zi sub razele soarelui te vor feri de o eventuala deficienta de vitamina D.

Soarele te va ajuta si sa scapi de depresia sezoniera, asa ca bucura-te de fiecare zi insorita de toamna.


Nu iti ingriji doar tenul!

Dupa baie sau dus, aplica pe pielea umeda un ulei de corp sau lotiune, acordand o atentie speciala partilor mai aspre, coate, genunchi si talpi.
Dermatologii recomanda pentru corp folosirea lotiunilor cu acis alfa hidroxid, care ajuta la exfoliere.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • AmeliEva pe 2 Oct 2012, 15:22
    Doina Ionescu

    soarele usuca pielea, mai ales daca nu o protejezi corespunzator. cafeaua deshidrateaza, laptele si supa nu au nici un rol in hidratare. apa! apa! apa! trebuie sa cunsumi 1,5l /2l pe zi, altfel poti folosi mama cremelor. legume si fructe.

    0
    0

  • Claudia pe 5 Oct 2009, 15:06
    recomandare

    Nu sunt medic si nu sunt de specialitatea dar as vrea sa va fac o recomandare. Eu am ceva ten cu probleme. Cam de la toate cremele din comert mi se irita fata in ultimul hal. Ce am folosit si mi-a placut foartem mult au fost banalele creme de la elmiplant care mai sunt si foarte ieftine. Acum folosesc ceva de la farmec si de asemenea e foarte foarte buna.

    0
    0

  • doina ionescu pe 5 Oct 2009, 11:41
    ten uscat

    am deja 61 de ani, sub soare .. sunt o impatimita a bailor de soare - putzini din anii mei, am lipsit de la mare - poate shi pt ca imi place sa fiu bronzata - dar , tot de aceea sau poate de la natura am un ten uscat - adevarul e ca nici nu prea beau lichide - o cafea, o cana cu lapte shi uneori o ciorba de legume - am incercat cu apidermin, dove, lapte hidratant doina , dar tot ma simt uscata.... va rog sa mi spunetzi ce crema fff hidratanta sa mi cumpar multzumesc - inca o rugaminte , ce spray deodorant imi recomandatzi - prefer sa nu miroase prea tare va multzumesc ps ma preocupa cam tarziu tenul meu, imi doresc sa ma simt bine in pielea mea, ceea ce va doresc shi dvs sanatate shi voie buna

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod