23,4% dintre romani risca sa faca diabet tip 2

Un sfert dintre romanii care s-au prezentat pana acum la medic, in cadrul programului "Analize pentru toti", organizat de Ministerul Sanatatii Publice, risca sa faca diabet zaharat de tip 2.

23,4% dintre romani risca sa faca diabet de tip 2, din cauza alimentatiei nesanatoase si a suprasolicitarii nervoase. Alti 11,35% prezinta un risc ridicat de a face o boala cardiovasculara, 3,41% o afectiune renala cronica si intre 2 si 12% cancer. Acestea sunt rezultatele preliminare al Programului de evaluare a sanatatii publice. Pana in momentul de fata au fost investigati 2,5 milioane de romani.

Dintre persoanele care s-au prezentat la doctor, doar 30% au primit indicatia de a efectua setul complet de analize.
Pentru fiecare asigurat in parte, Ministerul Sanatatii a suportat cateva analize de baza cum ar fi glicemia, colesterolul ori sideremia (testarea zaharului, grasimilor si fierului din organism) in limita a 50 de lei.

Analizele au fost prescrise in functie de varsta pacientilor, dar si de istoricul lor medical. Majoritatea persoanelor care s-au prezentat la medic au avut peste 40 de ani, tinerii fiind mai reticenti fata de acest program.

Aceleasi date preliminarii arata ca peste 200.000 de persoane au fost depistate cu boli noi, in urma evaluarii la specialist.
"Mentionam insa ca informatiile prezentate pana acum sunt date obtinute pe parcursul a 3 luni”, a precizat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Totodata, ministrul sanatatii recunoaste ca numeroase taloane au fost returnate prin posta, si sustine ca multe alte persoane ar fi fost investigate daca taloanele ar fi fost distribuite corect.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • FSDF pe 27 Oct 2007, 10:36
    ANALIZE DE MANTUIALA

    STIU PERSOANE CARE SUNT BOLNAVE DE DIABET DE ANI DE ZILE SI FAC ANALIZE REGULAT CARE LA "PROGRAM" AU IESIT SANATOSI TUN!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod